Home arrow Noutati arrow La Falesti a fost lansat EcoAgriNet 2
La Falesti a fost lansat EcoAgriNet 2 Imprimare

      Pe data de 06 noiembrie curent în incinta sălii de şedinte a Consiliului Raional Făleşti, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Reţea transfrontalieră pentru agricultură ecologică, „EcoAgriNet 2”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun RO-UA-RM 2007-2013.

      Proiectul este implementat de către Asociaţia Obştească “CUTEZATORUL” în parteneriat cu Federatia Naţională a Agricultorilor din Moldova „AGROinform” din Republica Moldova, Asociaţia Euroconcept, Centrul de Dezvoltare Comunitară din România şi Centrul Bucovinean de Dezvoltare şi Reconstrucţie din Ucraina. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană cu suma 148 668,88 Euro din valoarea totală a proiectului de 165 206, 00 Euro.

      La eveniment au participat partenerii de proiect, reprezentanţii fermierilor şi antreprenorilor agricoli, Federaţiei Naţionale a Agricultorilor din Moldova „AGROinform”, Institutului CCC „Selecția”,  Consiliului raional Falesti şi Direcţiei Agricole, mass-media.

      Scopul proiectului este de a stimula interacţiunea dintre fermieri şi prestatorii de servicii agricole ecologice în domeniul promovării şi dezvoltării agriculturii organice în arealul transfrontalier.

      Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 18 luni, începînd cu o companie de informare şi sensibilizare a populaţiei, o etapă de dezvoltare a reţelei transfrontaliere în domeniul agriculturii ecologice, o etapă de promovare a produselor agroalimentare ecologice în cadrul şcolii consumatorului şi creare a asociaţiei producătorilor de produse agroalimentare ecologice.

 

      Rezultatele proiectui vor fi pregătirea în cadrul a 2 traininguri de formare a 22 de formatori în domeniul iniţieirii afacerilor, marketingului şi lucrului cu consumatorii, instruirea 264 de fermieri prin intermediul a 44 de cursuri de instruire la tema proiectului, editarea şi distribuirea a 5000 de pliante informative şi 3000 de broşuri, îmbunătăţirea capacităţilor fermierilor din zona transfrontalieră rurală pentru a produce produse de calitate înaltă şi în conformitate cu cerinţele nationale şi europene de calitate. Un obiectiv important al proiectului este dezvoltarea reţelei transfrontaliere de formatori în domeniul agriculturii ecologice, informarea fermierilor şi consumatorilor cu privire la avantajele producţiei agroalimentare ecologice şi consecinţele utilizării producţiei necalitative şi poluate.