Home arrow Noutati arrow Primele bilanturi ale proiectului - EcoAgriNet-2
Primele bilanturi ale proiectului - EcoAgriNet-2 Imprimare

 

      Pe data de 20 februarie curent, la Centrul de Dezvoltare Comunitară Iasi, a avut loc şedinţa a II-a a Comitetului de Coordonare a proiectului „Reţea transfrontalieră pentru agricultură ecologică EcoAgriNet-2”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

      La şedinţă au participat partenerii din toate cele 3 ţări implicate în proiect care au audiat raportul preşedintelui Comitetului de Coordonare al proiectului, dl. Victor Cimpoieş cu privire la mersul implementării proiectului în perioada 01 octombrie 2013 -31 ianuarie 2014 şi sarcinile pentru continuarea cu succes a lui. O informatie detailată despre pregătirea primului raport de progres a efectuat membrul echipei Alexandru Fusa.

      Cu alocuţiuni şi schimb de experienţă despre mersul implementării proiectului şi pregătirea rapoartelor de progres au venit membrii echipelor partenerilor proiectului dl. Constantin Agapi, coordonator de proiect, Asociaţia Euroconcept, dna Andreea Calenciuc, coorodonator de proiect, Asociaţia Centrul de Dezvoltare Comunitară Iaşi, dna Libovi Boico, coordonator de proiect, Centrul Bucovinean pentru Dezvoltare şi Reconstrucţie din Cernăuţi, Ucraina şi dna Aurelia Bondari coordonator de proiect, expert, Federaţia Naţională AGROinform.

      Toţi vorbitorii au mentionat faptul că proiectul se implementează în conformitate cu Anexa 2 Planul de acţiuni al proiectului şi Anexa 3 Bugetul proiectului. Riscuri sau probleme privind realizarea cu succes a proiectului nu au fost identificate.

      Pe parcursul şedinţei au fost discutate şi chestiunile despre organizarea şi desfăşurarea trainingurilor de formare tematică, programelor de insturire ale formatorilor din reţea cu privire la producerea producţiei agroalimentare, iniţierea afacerilor, marketing, informarii consumatorilor, în vederea consolidării capacităţilor acestora.

      Participanţii la şedinţă au trecut în revistă şi sarcinile privind organizarea şedinţei a 3-a de lucru a Comitetului de Coordonare al proiectului din luna mai 2014 la Chişinău, Republica Moldova şi crearea Şcolii consumatorului, precum şi planificarea activităţilor şi modul de funcţionare a ei.

      Proiectul „EcoAgriNet 2” va fi implementat Asociaţia Obştească „CUTEZĂTORUL” pe o perioda de 18 luni, în parteneriat cu Asociaţia Euroconcept, Botoşani, Romania, Centrul de Dezvoltare Comunitară Iaşi, România, Centrul Bucovinean de Dezvoltare şi Reconstrucţie din Ucraina şi  Federaţia Naţională a Agricultorilor din Moldova „AGROinform”.

       

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat şi este co-finanţat de ţările participante în cadrul programului. (www.ro-ua-md.net)

 

Această informatie a fost realizată cu asistenţa financiară a Uniunii Europene. Conţinutul acestui document se află în totalitate în responsabilitatea Consiliului raional Făleşti şi nu poate fi considerată în nici un caz ca reflectând poziţia Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova
 2007-2013