Home arrow Noutati arrow Formatorii in domeniul agriculturii ecologice au fost instruiti
Formatorii in domeniul agriculturii ecologice au fost instruiti Imprimare


   În cadrul proiectului „Promovarea agriculturii ecologice si bunelor practici agricole in spatiul rural”  in sala de conferinte a hotelului „Vila verde” din mun. Chisinau 11-12 martie 2014) din municipiul Chisinău, Asociaţia Obştească „CUTEZĂTORUL" a organizat şi desfăşurat trainingul de pregatire a formatorilor în domeniul producerii, inițierii afacerilor, comercializarii produselor ecologice şi sensibilizarii consumatorilor.

Despre interesul sporit ai celor 12 formatori din diferite raioane ale republicii ne vorbeste faptul prezentei lor la 100 % si implicarea activa in problemele puse in discutie la training. Expertii proiectului doctorul habilitat în agricultură, şeful secţiei la ICCC “Selectia” dl. Boris Boincean, doctorul in agricultura Valentin Ciubotaru si Victor Cimpoies, directorul executiv  al Asociatiei Obstesti „CUTEZATORUL” au venit cu prezentarile:  „Aspecte practice pentru punerea în aplicare a sistemului de agricultura ecologică”; „Marketingul si cererea de produse ecologice”; „Pentru o agricultura competitiva si produse alimentare ecologice”.

  Rapoarte interesante si utile in domeniu au prezentat Iurie Senic, Seful serviciului producţie ecologică şi produse de origine la Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare, Aurelia si Iurie Hurmuzachi (Federatia Nationala AGROinform),  Elena Bivol, coordonatoarea de program la Asociatia Obsteasca „BIOS”  Chisinau, special invitati la training.  

La finalul instruirii formatori au pregatit si prezentat mini-sesiuni individuale pe domenii privind organizarea cursurilor de instruire cu fermierii, ce le vor ajuta la pregatirea si desfasurarea celor 12 seminare a cite 15 fermieri si antreprenori agricoli fiecare.

  Trainingul a fost desfasurat în cadrul proiectului „Promovarea agriculturii ecologice si bunelor practici agricole in spatiul rural”, finanţat de Centrul Regional de Mediu pentru Europa Centrala si de Est Budapesta din sursele financiare ale SIDA Suedia, in cadrul Programului SECTOR.   

 

Această informatie a fost realizată cu asistenţa financiară Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (SIDA). Conţinutul acestui document se află în totalitate în responsabilitatea Asociatiei Obstesti „CUTEZATORUL” şi nu poate fi considerată în nici un caz ca reflectând poziţia Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (SIDA).