Home arrow Noutati arrow O noua etapa in elaborarea Planului Local de Actiuni de Mediu al r. Falesti
O noua etapa in elaborarea Planului Local de Actiuni de Mediu al r. Falesti Imprimare

La 12 martie curent Centrul Regional de Mediu pentru Europa Centrala si de Est, cu supotul REC Moldova si in colaborare cu consiliile raionale, a organizat in orasele Falesti si Cimislia al doilea seminar regional cu membrii comitetelor de coordonare si grupurilor de lucru in cadrul proiectului  Sprijinirea acțiunilor de planificare durabilă și de mediu în comunitățile din Belarus și Republica Moldova, implementat de REC Budapesta.

La evenimentul din Falesti, ce a avut loc în sala de sedinte a Consiliului raional Falesti, au participat 30 de reprezentanti ai raioanelor Falesti si Glodeni, implicati in procesul de elaborare a Planului Local de Actiuni de Mediu. In cadrul seminarului coordonatorul national REC dl Victor Cotruta a prezentat raportul cu privire la rezultatele obtinute pina in prezent la elaborarea PLAM, iar coordonatorii locali REC Victor Cimpoieș și Victor Tarigradschi au relevat problememele și prioritatile raioanelor pe care le reprezinta, ce vor sta la baza elaborarii rapoartelor tehnice și PLAM in regiunile respective.

Despre unele abordari si recomandari asupra procesului de elaborare a PLAM au vorbit si reprezentantii REC Budapesta. Participantii la instruire au avut ocazia sa lucreze in grupuri, venind cu o analiza a situatiei ecologice in raioanele Falesti și Glodeni si propuneri concrete pentru imbunatatirea ei.

In etapa urmatoare grupurile de lucru, create pe linga consiliile raionale, vor elabora rapoarte tehnce, iar coordonatorii locali impreuna cu ei, raportul tehnic consolidat privind starea ecologica a raioanelor respective.

Această informatie a fost realizată cu asistenţa financiară Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (SIDA). Conţinutul acestui document se află în totalitate în responsabilitatea Asociatiei Obstesti „CUTEZATORUL” şi nu poate fi considerată în nici un caz ca reflectând poziţia Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (SIDA).