Home arrow Noutati arrow Statia de sortare a deseurilor a fost inaugurata
Statia de sortare a deseurilor a fost inaugurata Imprimare

Joi, 14 august 2014, in satul Calugar, raionul Falesti a fost inaugurată prima stație de sortare a deșeurilor din Republica Moldova. De rind cu reprezentantii partenerilor de proiect, administratiilor si institutiilor publice locale, agentilor economici, mass-media, cetățenii de rând, la eveniment a participat si rostit o alocatiune Prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Iurie Leancă.

Prim-ministrul Iurie Leanca a mentionat importanta asisitentei europene pentru comunitatile tarii si rezultatele pozitive ale proiectului transfrontalier, realizat in raionul Falesti. Stația de sortare a deseurilor este amplasată în satul Călugăr, raionul Fălești.

          Stația este dotată cu o linie de sortare cu o capacitate de 200 done de deseuri pe luna, dispunind de 8 posturi de sortare a deseurilor. Odata cu inceputul activitatii Statiei de sortare a deseurilor au fost create si 8 locuri de munca. Statia va fi transmisa in folosinta primariei or. Falesti si Directiei de Productie a Gospodariei Comunale si de Locuinte a orasului Falesti pentru gestionarea si organizarea procesului de selectare a deseurilor.

         De mentionat faptul ca AO “CUTEZATORUL” a participat activ la implementarea activitatilor de imbunatatire a mangementului deseurilor municipale solide din raionul Falesti in calitate de partener al proiectului „Îmbunătățirea transfrontalieră a gestionării deșeurilor municipale solide din Republica Moldova, România și Ucraina”, iar directorul si vicedirectorul executiv Victor Cimpoies si Alexandru Fusa- in calitate de manager si asistent al mangerului de proiect. Stația de sortare a deșeurilor a fost procurata si montata în cadrul proiectului „Îmbunătățirea transfrontalieră a gestionării deșeurilor municipale solide din Republica Moldova, România și Ucraina”, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013.

         Proiectul a fost implementat de Consiliul raional Fălești in colaborare cu Consiliul Judetean Iasi, primariile oraselor Falesti, Republica Moldova, Targu Frumos, Romania, Novoselitsea Ucraina, REC Moldova si AO “CUTEZATORUL” Falesti.

111