Home arrow Noutati arrow Au sosit echipamentele pentru centrele de informare si prevenire a inundatiilor
Au sosit echipamentele pentru centrele de informare si prevenire a inundatiilor Imprimare

Pe data de 11 decembrie 2014 au sosit primele echipanente pentru cele 7 centre de informare si prevenire a inundatiilor, create in orasul Faleti prin intermediul proiectului “Cresterea activitatii de siguranta a vietii in valea riului Prut”, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. 
Administratiile publice locale din localitatile Taxobeni, Horesti, Pruteni, Hincesti, Calinesti si Chetris au primit catamarane, barci cu motor, imbracaminte si incaltaminte speciala pentru actiuni de ajutor in caz de inundatii, colaci de salvare s.a. Amintim ca pe parcursul anului 2014 au fost create 7 centre de informare si prevenire a inundatiilor care vor fi dotare cu toate cele necesarre pentru a fi de folos oamenilor in caz de inundatii sau alte calamitati naturale.
Echipamentele sunt bunuri ale Consiliului raional Falesti, procurate pe bani europeni si transmise in folosinta organelor APL de nivelul I implicate in implementarea proiectului. Primariile, in colaborare cu voluntariii selectati, vor avea grija de pastatrea si utilizarea echipamentelor procurate.
Saptamina viitoare va sosi ultima partida de echipamente si va fi posibila instruirea voluntarilor pentru utilizarea eficienta a lor in cazul necesitatii.
Proiectul “Cresterea activitatatii de siguranta a vietii in valea riului Prut” este implemnetat de Administratia de Stat a raionului Novoselitsea, Ucraina in colaborare cu Departamentul Resurselor de Apa a bazinului Nistru-Prut, Cernauti, Consiliul raional Novoselitsea, Directia Mediului si Turismului a Administratiei Regionale de Stat Cernauti, Ucraina, Consiliul raional Falesti, Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, Romania si Asociatia Obsteasca ”CUTEZATORUL” Falesti, in cadrul Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

 

Graniţe comune. Soluţii comune.
 Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat şi este co-finanţat de ţările participante în cadrul programului.  www.ro-ua-md.net)
2007-2013 
Această informatie a fost realizată cu asistenţa financiară a Uniunii Europene. Conţinutul acestui document se află în totalitate în responsabilitatea Consiliului raional Făleşti şi nu poate fi considerată în nici un caz ca reflectând poziţia Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova