Home arrow Noutati arrow Continua realizarea proiectului “Cresterea activitatatii de siguranta a vietii in valea riului Prut"
Continua realizarea proiectului “Cresterea activitatatii de siguranta a vietii in valea riului Prut" Imprimare

Asociatia Obsteasca “CUTEZATORUL” continua activitatile in calitate de partener din cadrul proiectului “Cresterea activitatatii de siguranta a vietii in valea riului Prut”. Anul curent au fost organizate in claborare cu partenerul 4, Consiliul raional Falesti 2 evenimente sociale cu reprezentantii organelor APL, agentii economici si voluntarii din primariile Taxobeni, Horesti, Pruteni, Hincesti, Calinesti si Chetris, amplasate pe malul sting al riului Prut si predispuse spre inundatii. Au fost selectate 7 grupuri de voluntari care in luna ianuarie 2015 vor fi instruiti in cadrul a 2 trainiguri de formare a cite 5 zile fiecare.

Pe data de 11 decembrie curect a fost primita prima partida de echipamente: barci cu motor, catamarane, haine si incaltaminte speciala, colaci de salvare, echipamente de birou care au fost transmise autoritatilor publice locale de nivelul II pentru utilizarea lor in cadrul a 1 centru regional si 6 locale de informare si prevenire a inundatiilor.

Pe data de 12 decembrie, vicedirectorul executiv al Asociatiei Alexandru Fusa a participat la conferinta de presa la prefectuara din municipiul Botosani, organizata de Administratia de Stat a raionului Novoselitsea, regiunea Cernauti, Ucraina si Agentia pentru protectia mediului Botosani, Romania. In alocatiunea sa dl Alexandru Fusa a multumit beneficiarului si partenerilor de proiect pentru comunicarea buna si implementarea eficienta a proiectului, relatat despre activitatile desfasurate de AO “CUTEZATORUL”  si Rezultatele obtinute in cadrul proiectului.

Pe viitor vom organiza la Falesti conferinta de presa cu prtenerii si beneficiarii de proiect, reprezentantii organelor APL, implicate in proiect, mass/media, participa la conferinta de presa si festivalul voluntarilor de la Boiani, raionul Novoselitsea, participa la organizarea trainigurilor cu voluntarii.

Proiectul proiectului “Cresterea activitatatii de siguranta a vietii in valea riului Prut” este implemnetat de Administratia de Stat a raionului Novoselitsea, Ucraina in colaborare cu Departamentul Resurselor de Apa a bazinului Nistru-Prut, Cernauti, Consiliul raional Novoselitsea, Directia Mediului si Turismului a Administratiei Regionale de Stat Cernauti, Ucraina, Consiliul raional Falesti, Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, Romania si Asociatia Obsteasca ”CUTEZATORUL” Falesti, in cadrul Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Graniţe comune. Soluţii comune.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat şi este co-finanţat de ţările participante în cadrul programului.

(www.ro-ua-md.net)

Această informatie a fost realizată cu asistenţa financiară a Uniunii Europene. Conţinutul acestui document se află în totalitate în responsabilitatea Consiliului raional Făleşti şi nu poate fi considerată în nici un caz ca reflectând poziţia Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova