Home arrow Noutati arrow Rezultate frumoase ale voluntarilor din Falesti la Festivalul din Ucraiana
Rezultate frumoase ale voluntarilor din Falesti la Festivalul din Ucraiana Imprimare

     Zilele trecute echipa voluntarilor in domeniul protectiei impotriva inundatiilor din raionul Falesti, selectata si pregatita de echipele de proiect ale Consiliului raional si AO CUTEZATORUL s-au intors de la Festivalul voluntarilor, organizat in localitatea Boiani, Cenauti, Ucraina. Evenimentul a fost desfasurat în cadrul proiectului „Cresterea activitatii de siguranta a vietii in valea riului Prut”, finantat de Uniunea Europeana si implementat de Administratia de Stat a raionului Novoselitsea in parteneriat cu parteneri din Ucraina, Romania si Republica Moldova.

Echipa din Falesti in frunte cu instructorul Victor Cimpoies si Alexandr Prodan au evaluat alaturi de echipele raionului Novoselitsea, Ucraina si judetului Botosani Romania, obtinind rezultate meritorii. Au fost ocupate primele locuti la probele minuirii ferestraului electric si pregatirii pompei de apa pentru utilizare, fiind decorati cu cupe speciale. Rezultate frumoase au fost obtinute la proba acordarii primului ajutor medical si pregatirii catamaranului pentru utilizare.

        Voluntarii din Falesti, selectati si pregatiti pentru competitie de AO CUTEZATORUL, au ocupat in final locul II, fiind decorati cu o cupa speciala si medalii de argint. Campioana a devenit echipa gazda a Ucrainei, iar pe locul trei s-a clasat echipa judetului Botosani.
        La ceremonia de deschidere a festivalului a participat si presedintele raionului Falesti dl Valeriu Muduc care a mulțumit organizatorilor pentru invitatie si ospitalitate. Au mai participat si rostit cuvinte de lauda in adresa organizatorilor reprezentantii partenerilor de proiect, reprezentantii Administratiei Regionale de Stat, Guvernatorului regiunii Cernauti, Administratiei de Stat si Consiliului raional Novoselitsea, serviciilor starii exceptionale, Consulatului Romaniei la Cernauti, Secretariatului Tehnic Comun Suceava s.a..     
       Pina la urma, cei mai multumiti au fost voluntarii care pe linga rezultatele frumoase, au acumulat experienta pretioasa in domeniu, au capatat noi capacitati si abilitai de a participa la competitii de diferite ranguri. In acest context, mentionam faptul ca echipa din Falesti deja aprimit o invitatie de a participa la cometitii similare din judetul Botosani.
       Proiectul “Creșterea activității de siguranța a vieții in valea rîului Prut” este implementat de Administrația de Stat a raionului Novoselitsea, Ucraina în parteneriat cu Departamentul Resurselor de Apa a Bazinului Nistru-Prut, Cernăuți, Consiliul raional Novoselitsea, Direcția Mediului si Turismului a Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Ucraina, Consiliul raional Fălești, Agenția pentru Protecția Mediului Botosani, Romania și Asociația Obșteasca ”CUTEZATORUL” Fălești.

 

Graniţe comune. Soluţii comune.
 Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat şi este co-finanţat de ţările participante în cadrul programului.

 

 Această informație a fost realizată cu asistenţa financiară a Uniunii Europene. Conţinutul acestui document se află în totalitate în responsabilitatea Consiliului raional Făleşti şi nu poate fi considerată în nici un caz ca reflectând poziţia Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013