Home arrow Noutati arrow Proiectul finiseaza - activitatile vor continua
Proiectul finiseaza - activitatile vor continua Imprimare

Recent in raionul Novoselitsea, regiunea Cernăuți, Ucraina s-a desfăşurat conferinţa de finalizare a proiectului „Creșterea activității de siguranta a vietii în valea rîului Prut”, finanţat de Uniunea Europeana, prin Programul Operaţional Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

La conferinta au participat partenerii de proiect, reprezentanti ai administratiilor de stat a regiunii Cernauti, raionului Novoselitsea, serviciilor starii exceptionale din Ucraina si Romania, primarii ucraineni pe teritoriul carora au fost create centre de informare si prevenire a inundatiilor, mas- media s.a.

Rezultatele proiectului au fost prezentate de către Svetlana Skrikuleac managerul proiectului.  Despre cele realizate in raionul Falesti, Republica Moldova au comunicat domnii Valeriu Muduc, presedintele raionului Falesti si Victor Cimpoies, director executiv al AO „CUTEZATORUL”.

Au fost mentionate importanta proiectului in asigurarea sigurantei de viata a cetatenilor din valea riului Prut, rolul centrelor de informare si prevenire a inundatiilor, dotarea lor cu utilaje si echipamente necesare pentru a veni in ajutorul oamenilor.

Dl Victor Cimpoies a multumit Comisiei Uniunii Europene, Secretariatului Tehnic Comun Suceava, beneficiarului si partenerilor de proiect pentru crearea parteneriatului APL- ONG, posibilitatea de a acorda beneficii concrete comunitatilor, amplasate in Valea raului Prut, crearea unei retele de centre de informare si prevenire a inundatiilor, grupurilor de vluntari in domeniu, informa si preveni populatia cum sa se comporte in caz de inundatii.

 Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL”, in calitate de partener al proiectului si directorul ei executiv Victor Cimpoies au fost decorati cu diplome de merit de catre managementul proiectului.

Proiectul “Creșterea activității de siguranța a vieții in valea rîului Prut” este implementat de Administrația de Stat a raionului Novoselitsea, Ucraina în parteneriat cu Departamentul Resurselor de Apa a bazinului Nistru-Prut, Cernăuți, Consiliul raional Novoselitsea, Direcția Mediului si Turismului a Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Ucraina, Consiliul raional Fălești, Agenția pentru Protecția Mediului Botosani, Romania și Asociația Obșteasca ”CUTEZATORUL” Fălești.  

                     

Graniţe comune. Soluţii comune.
 Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat şi este co-finanţat de ţările participante în cadrul programului.
(
www.ro-ua-md.net)

         Această informație a fost realizată cu asistenţa financiară a Uniunii Europene. Conţinutul acestui document se află în totalitate în responsabilitatea Asociației Obștești CUTEZATORUL şi nu poate fi considerată în nici un caz ca reflectând poziţia Uniunii Europene sau a structurilor de management ale 

                                              Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013