Home arrow Noutati arrow Ultima si cea mai importanta activitate la Falesti a lui Adil Cabir, voluntar al Corpului Pacii SUA
Ultima si cea mai importanta activitate la Falesti a lui Adil Cabir, voluntar al Corpului Pacii SUA Imprimare

Astazi 29 iulie curent in inincinta Liceului Teoretic Alexandr Puschin din orasul Falesti a finisat proiectul ”Promovarea unui mod de viata sanatos prin crearea unui centru de fitnes in orasul Falesti”. Proiectul a fost finantat prin intermediul Corpului Pacii SUA in Moldova de USAID si implementat de Asociciatia Obsteasca CUTEZATORUL in parteneriat cu Directia Invatamint, Tineret si Sport a Consiliului raional Falesti.

Initiatorul proiectului si un rol important in implementarea lui l-a avut Adil Cabir, voluntar al Corpului Pacii SUA in Moldova care activeaza timp de doi ani in cadrul Asociatiei Obstesti “CUTEZATORUL”. Trebuie de mentionat ca AO “CUTEZATORUL” colaboreaza eficient cu Corpul Pacii mai mult de 10 ani pentru ce ii aducem sinceri multumiri. Datorita voluntarilor americani la Falesti au mai fost create  Centrul de instruire pentru fermieri, lotul demonstrativ de monitorizare si testare a hibrizilor de sfecla de zahar pe terenurile fermierului Boris, alte activitati utile pentru comunitatile raionului.

La eveniment au participat circa 30 de reprezentanti ai societatii civile, Consiliului raional si primariei Falesti, reprezentanti ai institutiilor publice,  cetateni si copii din oras.

Festivitatea de lansare a centrului a fost moderata de directorul executiv al Asociatiei domnul Victor Cimpoies. Cu cuvinte de salut, multumiri si doleante privind Organizarea activitatii centrului creat au venit doamna Iraida Bujag, presedintele raionului Falesti, Vladimir Rusu, primarul or. Falesti, Adil Kabir, voluntar al Corpului Pacii, Ludmila Tabanschi, director adjunct al Liceului A. Puschin, Ion Lozneanu, directorul SRL “Lozing-Consult” care a pus mult suflet la reparatia incaperilor centrului de fitness.

Si noi, cei de la CUTEZATORUL, aducem sincere multumiri tuturor participantilor, Corpului Pacii, voluntarului Adil Kabir pentru activitaea efectuata in organizatia noastra si suportul acordat la crearea unui nou obiectiv sportiv pentru copii si tineret in orasul Falesti.