Home arrow Noutati arrow Ora planetei in Republica Moldova
Ora planetei in Republica Moldova Imprimare

Ministerul Mediului îndeamnă cetățenii, organizațiile, companiile, instituțiile publice din toată republica pentru a 8-a oară consecutiv să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, între 20.30 și 21.30.

Ora Planetei este o acţiune simbolică, participanţii acesteia deconectează curentul electric pentru o scurtă perioadă în scopul economisirii resurselor energetice, fapt ce contribuie la protecţia mediului şi diminuarea efectelor schimbărilor climatice. 

Dacă sâmbătă, între orele 20.30 – 21.30, toţi consumatorii casnici din ţara noastră ar deconecta energia electrică, se vor economisi circa 278 de mii de kilowaţi-oră, pentru producerea acestei cantităţi de energie se consumă 86,8 mii metri cubi de gaze naturale, în urma arderii cărora se emit în atmosferă 165 tone de gaze cu efect de seră. 

Vă invităm să stingem luminile în case, să ieșiți la o plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să consumăm propria energie, în aer liber.