Home arrow Noutati arrow Vizita de studiu judetele Iasi si Neamt, Romania
Vizita de studiu judetele Iasi si Neamt, Romania Imprimare

In perioada 27-29 mai curent Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL” a organizat o vizita de studiu in Romania cu membrii Cercului de Studiu Comunitar din raionaul Falesti. Genericul evenimentului a fost „Rolul femieilor de afaceri in dezvoltarea comunitatilor rurale si participarea la luarea deciziilor la nivel local”.  

In prima zi a vizitei, femeile din raionul Falesti au vizitat  Centrul de Informare Turistica din comuna Miroslava, judetul Iasi, Liceul Agricol “Mihail Cogalniceanu”, Centrul fotovoltaic, sala de sport s.a. Oaspetii din Moldova au avut o intilnire cu primarul comunei Miroslava dl Dan Nita si directorul Centrului de Informare Turistica Stefan Susai. Participantii la eveniment au purtat discutii privind dezvoltarea social economica a comunei, rolul femeilor in luarea deciziilor si dezvoltarea comunitatii Miroslava.

 In a doua jumatate a zilei pentru participaanti a fost organizata excursia pe strada pietonala din mun. Iasi, vizitindu-se Mitropolia si biserica Trei erarhi, Palatul de cultura Iasi, recent renovat, Complexul comercial „Palas”.

 La 28 mai, dupa vizitarea centrului orasului si pietii agricole din or. Targu Frumos, muzeului mestesugarului, membrii Grupului comunitar au avut o intilnire cu Femei de afaceri, consilieri, cadre didactice, reprezentanti ai societatii civile din orasul Targu Frumos, organizat cu succes de Asociatia ASIRYS super tineri din localiate si concursului presedintei Mihaelei Podariu si consilierului local Costel Colotin.

In aceiasi zi au fost vizitate orasele Pascani si Targu Neamt. Doamnele au luat cunostinta cu Casa Memoriala „Ion Creanga” din Humulesti si Casa Memoriala „Veronica Micle”, Cetatea Neamt din orasul Targu Neamt, minastirile Agapia si Voronet.

 Vizita a fost organizata in cadrul proiectului „Sporirea competivitatii sectorului agrar in Moldova”, finantat de Federatia Nationala AGROinform din surele financiare ale SIDA Suedia si cu contributia membrilor.