Home arrow Noutati arrow Fermierii din Falesti studiaza standartele si legislatia in domeniul european
Fermierii din Falesti studiaza standartele si legislatia in domeniul european Imprimare

Pe data de 07 octombrie 2016, în sala de conferinte a primariei orasului Falesti, s-a desfasurat seminarul regional cu genericul “Dezvoltarea durabila a agriculturii în R. Moldova conform legislatiei nationale si standartelor UE în domeniu”. Evenimentul a fost organizat de catre  AO “CUTEZATORUL”, în cadrul proiectului “Cresterea competitivitatii sectorului agricol din Moldova”, finantat de catre Federatia Nationala a Agricultorilor din Moldova AGROinform.

La seminar au participat 23 de fermieri si antreprenori agricoli din raion, fiind organizat în cadrul  “Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord”.

              În cadrul seminarului, sefa Sectiei Planificare Strategica si Programare a Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord, expert al AO „Pro-Business Nord” doamna Inga Cojocaru a prezentat raportul „Metodele de dezvoltare durabila în agricultura conform standartelor Uniunii Europene în domeniu”. Raportul cu genericul „Legislatia nationala si europeana în sustinerea antriprenoriatului si businesului din sectcorul agrar” a fost prezentat juristul AO „CUTEZATORUL” domnul Grigore Negoita.

            Dupa cum au accentuat beneficiarii seminarului mai persista multe neclarificari în legislatie privind:

-          Angajarea în cîmpul muncii ( sezonieri si temporari)

-          Darea în arenda a terenurilor agricole si a cotei valorice

-          Termenul de expluatare a cotei valorice

-          Contracte de munca cu angajatii

-          Activitatea grupurilor de producatori, cooperative agricole, de întreprinzatori.