Home arrow Noutati arrow Adunarea de dare de seama- adunare principala a anului
Adunarea de dare de seama- adunare principala a anului Imprimare
Pe data de 09 februarie 2017, membrii AO „CUTEZATORUL”, membra a Federatiei Nationale AGROinform, s-au întrunit în cadrul  Adunarii Generale anuale pentru a evalua totalurile activitatii desfasurate pe parcursul anului 2016 si a trasa noi sarcini pentru anul 2017. La adunare au participat 61 de reprezentanti ai celor 515 membri din 12 organiatii primare ale Asociatiei.
Participantii au audiat rapoartele de activitate ale Consiliului de Administrare (Ion Besarab) si directorului excutiv (Victor Cimpoies) pe anul 2016 si sarcinile pentru anul 2017, raportul comisiei de cenzori (Sergiu Scobioala).
     În cadrul rapoartelor si dezbaterilor s-au mentionat rezultatele pozitive ale Consiliului de Administrare si stafului tehnic al Asociatiei, atasamentul membrilor Asociatiei fata de Federatia Nationala AGROinform, ce a devenit o organizatie puternica, cu specialisti profesionisti, o forta capabila sa influenteze si sa participe la elaborarea politicilor publice in agricultura, sa apere interesele fermierilor si antreprenorilor agricoli, contribuind activ la dezvoltarea sectorului agrar din R. Moldova.   
       In 2016 au fost create si activat cu succes 4 gupuri ne formale de fermieri, 1 Cerc de Studiu de fermieri, specializat in studierea agriculturii ecologice , 1 Cerc de Sudiu Comunitar de Femei, 2 grupuri de vinzari ai crescatorilor de struguri de masa, cirese, visine si prune. Au fost plasate pe  siteul Agravista 200 de cereri si oferte comerciale ale fermierilor, 20 de stiri privind evolutia preturilor la pietile agricole interne si externe. 
       Cu suportul FN AGROinform, in 2016, am organizat 6 vizite de studiu, 2 interne si 4 in 2 judete din Romania, vizitind Grupul de Firme Vasile Lungu, un model de dezvoltare durabila in agricultura, Tirgul agricol pentru fermieri AGROLIM din Ezureni, judetul Iasi, alti agenti economici.
      Una din sarcinile primordiale pentru anul 2017 este elaborarea strategiei Asociatiei pentru anii 2018 – 20120. S- a accentuat importanta implicarii a cât mai multi membri în activitatile desfasurate, diversificarii serviciilor si sporirea calitatii acestora, stabilitatii financiare, elaborarii si implementarii proiecteloe alternative.
     În luarile de cuvînt, membrii asociatiei s-au referit si la necesitatea cooperarii producatorilor agricoli, implicarii tinerilor în agricultura, producerii productiei agroalimentare ecologice, accesarea subventillor acordate de stat. Toti vorbitorii au considerat activitatea AO „CUTEZATORUL” in anul 2016- buna.
        La adunare au fost alesi 34 de delegati, care care au participat pe data de 24 februarie 2017 la Adunarea Generala anuala a Federatiei Nationale a Agricultorilor din Moldova „AGROinform”.