Home arrow Noutati arrow Monitorizarea hibrizilor la loturile demonstrative
Monitorizarea hibrizilor la loturile demonstrative Imprimare

La 6 iulie curent în cadrul proiectului „Prin comunicare si cooperare pentru o viata mai buna”, a fost organizata monitorizarea comportarii hibrizilor de floarea soarelui si porumb din satele Sarata Veche si Marandeni.

Lotul demonstrativ a fost creat pe terenurile agricole ale fermierilor Nina Rarancean si Mihail Goncearenco de catre AO "CUTEZATORUL" in colaborare cu Institutul CCC "Selectia", compania Caussades Semences, Institutul de Fitotehnie "Porumbeni", in cadrul Programului "Sustinerea masurilor de promovare a increderii", finantat de Uniunea Europeana si implementat de PNUD Moldova.

La monitorizare au participat doctorul in stiinte agricole de la Institutul CCC "Selectia" Ivan Spelnic, reprezentantul companiei CAUSSADE Semences Andrian Besarab, conducatorii SRL "Rairec- Plus" Nina Rarancean, "Agro- Papuros" Mihail Goncerenco si directorul Asociatiei Obstesti "EcoAgriNord" Ion Besarab.

Concluzia expertilor: hibrizii de floarea soarelui si porumb, plantati pe loturile demonstrative la momentul monitorizarii sunt rezistenti la seceta si boli.