Home arrow Noutati arrow AO "CUTEZATORUL" participa la implementarea unui nou proiect ecologic.
AO "CUTEZATORUL" participa la implementarea unui nou proiect ecologic. Imprimare

 Incepind cu 13 decembrie 2017 in raionul Falesti a inceput implementarea proiectului “Pas cu pas pentru colectarea separata a deseurilor solide”, finantat de Uniunea Europeana, prin Programul de Cooperare Teritoriala a Parteneriatului Estic Republica Moldova - Ucraina.

      Proiectul este implementat de Consiliul raional Falesti in parteneriat cu primaria orasului Novoselitsea, Ucraina, Centrul Regional de Mediu din Moldova, Asociatia Obsteasca “CUTEZATORUL” si Agentia Economica din Novoselitsea de Dezvoltare si Cooperare Transfrontaliera, Ucraina.

        Scopul si obiectivele proiectului “Pas cu pas pentru colectarea separata a deseurilor solide” au reiesit din rezultatele proiectului precedent “Imbunatatirea transfrontaliera a gestionarii deseurilor municipale din Republica Moldova, Romania si Ucraina”, in cadrul caruia a fost dezvoltata infrastructura in domeniul managementului deseurilor din orasul Falesti si 10 localitati rurale.

      Proiectul respectiv va dezvolta solutii pe termen lung pentru colectarea, gestionarea si reciclarea deseurilor, orientate spre micsorarea volumului de deseuri in zonele rurale din raioanele Falesti si Novoselitsea, cresterea nivelului de constientizare si implicare a publicului la gestionarea deseurilor, pregatirea partenerilor de proiect pentru proiecte investitionale, de o avengura mai mare.    

      Asociatia “CUTEZATORUL” are un rol important in sensibilizarea cetatenilor privind managementul adecvat al deseurilor solide si consecintele gestionarii proaste a lor. In acest scop, vor fi organizate si desfasurate 10 seminare cu functionarii publici, consilierii locali, agentii economici, profesorii si elevii, participa la discutiile la masa rotunda privind problemele deseurilor solide, organizarea sondajului de opinie publica, campania informationala si schimbul de experienta intre partenerii proiectului. Asociatia va participa la selectarea unei localitati, ce va beneficia de proiect, sedintele echipei transfrontaliere si Comitetului de Coordonare a proiectului.

       Programul de Cooperare Teritoriala in cadrul Parteneriatului Estic Republica Moldova -Ucraina are menirea sa consolideze relatia intre cele doua state vecine, sa duca la imbunatatirea cooperarii transfrontaliere, conditiilor de viata si dezvoltare sociala, la rezolvarea in comun a problemelor, cu care se confrunta locuitorii acestui areal transfrontalier.  

 

Poza1Poza2