Home arrow Noutati arrow Actiuni de informare privind managementul deseurilor in satul Sarata Veche
Actiuni de informare privind managementul deseurilor in satul Sarata Veche Imprimare

   

Poza1

Recent, in primaria - pilot Sarata Veche, selectata prin concurs in cadrul proiectului  "Pas cu pas spre colectarea separata a deseurilor solide", Consiliul raional Falesti in parteneriat cu Centrul Regional de Mediu din Moldova si AO „CUTEZATORUL” din or. Falesti au organizat o masa rotunda, in cadrul careia a fost prezentat proiectul respectiv.

            La eveniment au participat 28 de reprezentanti ai organelor APL, institutiilor publice, societatii civile, antreprenorilor agricoli, mass-mediei, cetatenilor si partenerilor de proiect.

             Proiectul a fost prezentat de managerul Victor Cimpoies care a adus la cunostinta participantilor scopul, obiectivele, activitatile si rezultatele preconizate in cadrul lui. Victor Cotruta, reprezentantul Co aplicantului 2, Centrului Regional de Mediu din Moldova, s-a axat pe activitatile, ce vor fi desfasurate in comuna Sarata Veche privind sensibilizarea populatiei, testatrea unei metode de colectarea separata a deseurilor, prielnice cetatenilor si organizarea sondajului de opinie publica cu intervievarea a 1000 de locuitori.

            Despre rolul Consiliului local si primariei Sarata Veche in implicarea institutiilor publice, cetatenilor in activitati de protectie a mediului si gestionarea corecta a deseurilor solide a informat Dna. Maria Galit, primarul comunei Sarara Veche. 

            Comunicari utile au prezentat Dna. Valentina Caras – directorul IM “Menajacvaprim” din s. Sarata Veche si Lilia Golovatic, presedintele AO “Viitorul”.           

            Proiectul "Pas cu pas spre colectarea separata a deseurilor solide" este finantat de Uniunea Europeana, prin Programul Cooperarii Teritoriale in cadrul Parteneriatului Estic Republica Moldova-Ucraina.  

Vezi poze