Home arrow Noutati arrow Instruirea producatorilor agricoli si apicultorilor din raionul Falesti.
Instruirea producatorilor agricoli si apicultorilor din raionul Falesti. Imprimare

Poza1

Recent,  Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL” organizatie regionala a Federatiei Nationale a Agricultorilor din Moldova "AGROinform a organizat instruiri profesionale pe tema "Stimularea investitiilor pentru infiintarea, modernizarea si defrisarea plantatiilor multianuale, inclusiv a plantatiilor viticole si a plantatiilor pomicule". 

  Beneficiarii instruirii au fost producatorii agricoli, beneficiari ai  masurii 1.2. din Regulamentul de Subventionare in Agricultura pentru anii 2017-2021.

       In cadrul instruirilor au participat expertii: Eugen Gudumac – doctor in agricultura, expert, Valeriu Motelica – doctor in agricultura, specialist principal Directia Agricultura, Alimentatii, relatii Funciare si Cadastru Falesti si Vitalie Cebanu – doctor in stiinte agricole, sef de laborator la Institutul Stiintifico – Practic de Horticultura si Tehnologii alimentare.

Expertii au prezentat participantilor,  rapoarte privind: Producerea materialului saditor pomicol, Conducerea si taierea pomilor fructiferi; Infiintarea si intretinerea plantatiilor de vita de vie; Protectia integrata in plantatiile pomicole, dezvaluirea si combaterea focarelor de boli si daunatori in plantatiile pomicole (mere, cirese, visine, caise, prune, nuci).

        O activitate similara a fost organizata pe 03 – 05 martie 2018, cu beneficiari ai  masurii 1.5. din Regulamentul de Subventionare in Agricultura pentru anii 2017-2021 pe tema „Stimularea procurarii animalelor de prasila si mentinerii fondului genetic al acestora” si masura1.6.4  pe tema „Prelucrarea primara,  ambalarea, refrigerarea, congelarea si pastrarea carnii, procesarea, ambalarea si pastrarea laptelui, precum si analiza mierii de albine”.

   Expertii instuirilor au fost Victor Gordila - doctor in stiinte veterinare; Ghrigore Carpovici -  presedintele Asociatiei Apicole Regionale Nord; Vasile Adajuc – presedintele Asociatiei apicole raionale „APIS” Falesti; Valentina Cebotari – doctor, conferentiar cercetator, sef. Laborator Apicultura, Institutul de Zoologie al Ministerului Educatiei, Culturii si Cercetarii, care au prezentat rapoarte privind: "Protectia familiilor de albine de boli si daunatori - factor impotant in ridicarea productivitatii; „Organizarea stupinei, cresterea si ingrijirea familiei de albine”; „Particularitati biologice la albinele mamifer si ameliorarea albinelor si cresterea reproducatorilor”.

Vezi poze