Home arrow Noutati arrow "Ziua Cimpului" la lotul demonstrativ a Institutului CCC "Selectia" din mun. Balti
"Ziua Cimpului" la lotul demonstrativ a Institutului CCC "Selectia" din mun. Balti Imprimare

Poza1

Pe data de 8 mai 2018, Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL” din or. Falesti in parteneriat cu Institutul CCC „Selectia”, din mun. Balti, au organizat „Ziua Cimpului” la lotul demonstrativ „Controlul integrat al daunatorilor".

            La eveniment au participat 20 de fermieri, reprezentanti ai savantilor, antreprenorilor agricoli, Directiei Agricultura si Alimentatie a Consiliului raional Falesti.

            Participantii la ziua cimpului au fost salutati de catre Victor Cimpoies, director executiv al AO „Cutezatorul” si Mihail Taran, doctor habilitat in stiinte agricole, director interimar al Institutului CCC „Selectia”.

            Raportul privind „Situatia fitosanitara a culturilor de  griu si orz de toamna in conditiile anilor 2017-2018”, a fost prezentat de catre Mihail Vronschih, doctor  habilitat in stiinte agricole, seful Laboratorului „Protectia plantelor”, al Institutului CCC „Selectia”.

            Cu comunicari utile a venit dna Lilia Topa - colaborator stiintific, ICCC „Selectia” care a informat participantii despre „Rezultatele testarilor insectofundicidelor in lupta cu bolile si daunatorii”, domnul Mihai Andrei – colaborator stiintific, ICCC „Selectia” a comunicat despre rezultatele testarii erbicidelor in lupta cu buruienile.

            Evenimentul s-a incheiat cu intrebarile parvenite de la particpanti, la care au dat raspunsuri domnii Mihail Taran, Mihail Vronschih, Lilia Topa si Mihai Andrei.

            Crearea lotului demonstrativ a fost posibila gratie sustinerii financiare a Federatiei agricultorilor din Moldova FARM si FAO.

Vezi poze