Home arrow Noutati arrow Seminar regional cu tinerii agricultori din raionul Falesti
Seminar regional cu tinerii agricultori din raionul Falesti Imprimare
poza1

Recent, in orasul Falesti, a avut loc seminarul regional la care au participat membrii retelei de tineri cu genericul  “Oportunitatile de finantare ale afacerilor din agricultura a tinerilor de catre Uniunea Europeana, IFAD 7, USAID, PNAET, Pare 1+1 s.a”, organizat de  AO “CUTEZATORUL”.

    La eveniment au participat 24 de tineri producatori agricoli din raionul Falesti.

  Obiectivul principal al seminarului a fost informarea, instruirea si implicarea tinerilor in afaceri din sectorul agrar si atragerea investitiilor in acest domeniu.

   Seminarul a fost moderat de catre d-nul Victor Cimpoies, director executiv al AO “CUTEZATORUL” care a salutat participantii la seminar.

   Rapoartele privind politica de stat a tineretului si oportunitatile de finantare a afacerilor din sectorul agrar au fost prezentate de Lilia Osoianu, sef adjunct al Oficiului Teritorial Balti al Cancelariei de Stat, membra a Delegatiei Permanente a Platformei regionale agro rurale din raionul Falesti si Victor Cimpoies, directorul executiv al AO „CUTEZAORUL”.

   Cu comunicari utile si istorii de succes din activitatea Centrului Regional pentru Tineret au venit directorul Casei de Creatie a Copiilor „Lora Gaina” Viorica Harea, a Grupului de initiativa din or. Falesti- Damian Furdui, a AO „”Viitorul”- Lilia Golovatic.

   Redactorul postului de radio Eco FM- Emil Coliban, presedintele Platformei Regionale agro rurale a informat participantii despre rolul mass-media in promovarea afacerilor si initiativelor tinerilor din sectorul agro rural.

  Seminarul a fost organizat in cadrul proiectului “Sprijinirea dezvoltarii durabile si inclusive in zonele rurale”-(SIDRA) implementat de catre Federatia Agricultorilor din Republica Moldova-(FARM).

 Vezi poze