Home arrow Noutati arrow Instruirea cetatenilor privind gestionarea corecta a deseurilor menajere solide
Instruirea cetatenilor privind gestionarea corecta a deseurilor menajere solide Imprimare
poza1

Recent, Asociatia Obsteasca “CUTEZATORUL” in colaborare cu Centrul pentru Cooperare Transfrontaliera, Integrare Europena a organizat si desfasurat 4 seminare la Sarata Veche, Navirnet privind gestionarea corecta a deseurilor menajere solide si 2 mese rotunde la Calugar, Horesti.

  Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului “Pas cu pas spre colectarea separata a deseurilor solide”, implementat de Consiliul rational Falesti in parteneriat cu Consiliul local Novoselitsa, REC Moldova, AO “CUTEZATORUL”, AO “Agentia DECT” in cadrul Programului Cooperarii Teritoriale a Parteneriatului Estic Republica Moldova – Ucraina.

La instruiri au participat reprezentanti ai Consiliilor locale, functionarilor primariei si institutiilor publice, agentilor economici, societatii civile, cetatenilor, mass-media.

Ei au fost informati despre rolul proiectului “Pas cu pas spre colectarea separata a deseurilor solide” in sensibilizarea populatiei privind gestionarea corecta a deseurilor menajere solide  si imbunatatirea situatiei ecologice in raionul Falesti.

  Despre implicarea cetatenilor in protectia mediului si imbunatatirea managementului deseurilor menajere solide, impactul negativ al deseurilor asupra mediului, sanatatii oamenilor si crearea conditiilor pentru colectarea separata a deseurilor menajere solide au vorbit domnul Alexandru Fusa, expert tehnic vicedirector AO “CUTEZATORUL” si doamna Lilia Golovatic, vicepresedintele al AO “Viitorul” din s. Sarata Veche, raionul Falesti.

  Primarii localitatilor unde au fost desfasurate activitatile au informat despre situatia ecologica si  managementul deseurilor manajere solide in localitatile sus numite.  

  Pe viitor in or. Falesti v-a fi organizata o masa rotunda cu participarea factorilor de raspundere, responsabili de managementul deseurilor, o serie de seminare in mai multe localitati rurale.

 Vezi poze