Home arrow Noutati arrow Scoala de vara pentru fermieri din raionul Falesti
Scoala de vara pentru fermieri din raionul Falesti Imprimare
poza1

Pe data de 7 iunie 2018, AO „CUTEZATORUL” in colaborare cu fabrica de prelucare a semintelor de porumb, Institutul CCC „Selectia”, Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” au organizat la Rautel, raionul  Falesti instruirea fermierilor in cadrul scolii de vara la lotul demonstrativ de comportare si testare a hibrizilor de porumb si floarea soarelui.

  La eveniment au participat 20 de fermieri din raionul Falesti care au fost salutati de catre Victor Cimpoies, directorul executiv AO „CUTEZATORUL” si informati despre scopul si obiectivele lotului demonstrativ.

  Instructorii au fost directorul fabricii de prelucrare a semintelor de porumb Sergiu Rosca si doctorul in stiinte agricole la Institutul CCC "Selectia" Ivan Spelnic. Ei au informat fermierii despre caracteristica hibrizilor de porumb de la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” si floarea soarelui a Institutul CCC „Selectia”, semanarea, ingrijirea plantelor de pe lotul demonstrativ, dezvoltarea lor pe parcursul perioadei de vegetatie.

In a doua parte a zilei fermierii au participat la „Ziua Cimpului” la lotul demonstrativ de comportare si testare a hibrizilor de porumb si floarea soarelui, fiind monitorizata starea plantatiilor de pe lotul demonstrativ in conditiile raionului Falesti.

Caracteristica fiecarui hibrid de porumb si floarea soarelui a fost prezentat de catre directorul fabricii de prelucrare a semintelor de porumb Sergiu Rosca si doctorul in stiinte agricole la Institutul CCC "Selectia" Ivan Spelnic.

    Evenimentele au fost organizate in cadrul proiectului “Sprijinirea dezvoltarii durabile si inclusive in zonele rurale” (SIDRA), finantat de Federatia Agricultorilor din Republica Moldova (FARM).      

Vezi poze