Home arrow Noutati arrow Vizita de studiu in regiunea Vinita, Ucraina.
Vizita de studiu in regiunea Vinita, Ucraina. Imprimare
Poza1

In perioada 18 - 19 martie 2019, membrii echipei transfrontaliere de implementare a proiectului „Pas cu pas spre colectarea separata a deseurilor solide” au participat la vizita de studiu si schimbul de experienta privind managementul adecvat al deseurilor menajere solide in regiunea Vinita, Ucraina. 7 reprezentanti din Moldova si 3 din orasul Noua Sulita au vizitat mai multe institutii si companii, ce se ocupa in mod direct sau indirect de managementul deseurilor solide.

In prima zi, oaspetii au vizitat sediul Euroregiunii "Dnestr", unde presedintele Euroregiunii Serghei Tatusiak, alti reprezentanti ai Asociatiei au informat despre situatia social economica a regiunii Vinita, reforma administratiei publice locale, ce are loc in Ucraina, rolul Euroregiunii in acest proces, crearea parteneriatelor si atragerea investitiilor in regiune. A fost efectuata si o trecere in revista a situatiei privind gestionarea deseurilor in municipiul si regiunea Vinita. 

   In aceiasi zi membrii echipei au vizitat Intreprinderea SRL "Eco-Service", ce se ocupa de colectarea si comercializarea deseurilor menajere solide. Ei au luat cunostinta cu colectarea si realizarea diferitor tipuri de deseuri, ce sunt separate, balotate si comercializate. 

Despre respectarea legislatiei privind deseurile activitatea Inspectiei Ecologice din regiunea Vinita, membrii delegatiei au luat cunostinta in cadrul discutiilor avute la aceasta institutie cu directorul Inapectiei Iurii Dubovoi. 

  Impreuna cu reprezentantii Asociatiei Euroregiunii "Dnestr", participantii la vizita de studiu au vizitat depozitul centralizat de acumulare a deseurilor al municipiului si raionului Vinita, gestionat de compania ECO-Vin. Depozitul este amplasat la o distanta de 17 km de  orasul Vinita. Tot aici s-a luat cunostinta cu activitatea Statiei de sortare a deseurilor.

  In cadrul vizitei la campania „Ruslana” din mun. Vinita, ce se ocupa de colectarea si reciclarea deseurilor de diferite tipuri atit din regiunea Vinita, cit si din alte regiuni ale Ucrainei, membrii delegatiei au luat cunostinta cu obiectele confectionate din diferite tipuri de deseuri de calitate inalta si comercializate in diferite tari. .

  Oaspetii din Moldova si Ucraina au ramas impresionati de salubrizarea si curatenia municipiului Vinita, comportamentul civilizat al localnicilor fata de deseuri.

   Vizita de studiu a fost efectuata in cadrul proiectului „Pas cu pas spre colectarea separată a deseurilor solide”, ce este implementat de Consiliul raional Falesti in parteneriat cu Consiliul local Novoselitsa, REC Moldova, A.O. ”CUTEZATORUL” si O.O.”Agentia de Dezvoltare Economica si Colaborare Transfrontaliera din Novoselitsa” si co-finantat de Uniunea Europeana, prin Programul de Cooperare Teritoriala in cadrul Parteneriatului Estic Moldova-Ucraina.

Vezi poze