Home arrow Noutati arrow La Chisinau au fost inminate Certificatele de Grant la 59 de organizatii neguvernamentale
La Chisinau au fost inminate Certificatele de Grant la 59 de organizatii neguvernamentale Imprimare
Poza1

Pe data de 22 octombrie curent directorul executiv AO "CUTEZATORUL" Victor Cimpoies si specialistul in Relatii cu publicul Marina Nichiforov au participat la evenimentul de inminare a certificatelor de confirmare din partea Uniunii Europene si Fundatiei Konrad Adenauer, in cadrul unui proiect de dezvoltare a societatii civile la nivel local.          

     Evenimentul a avut loc in sala de conferinte "Congress si Business" a hotelului BRISTOL la care au participat peste 80 de reprezentanti ai donatorilor, cistigatorilor de sub granturi, partenerilor si mass-media.

     Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societatii civile de nivel local din Republica Moldova, care promoveaza si monitorizeaza transparenta si responsabilitatea institutiilor publice, inclusiv in implementarea Acordului de Asociere R. Moldova - UE. Datorita acestui Program de granturi, 59 de organizatii ale societatii civile  din tara, deja in acest an vor avea posibilitatea sa se implice activ in procese decizionale si de elaborare a politicilor, de responsabilizare a institutiilor publice.

    Am incurajat organizatiile care intentioneaza sa aduca schimbarea, sa contribuie la solutionarea problemelor in localitatile unde activeaza. O societate civila responsabila si activa este garantul dezvoltarii democratice a unei tari, a declarat la eveniment Peter Michalko, ambasadorul Delegaţiei Uniunii Europene la Chisinau.

   Primii beneficiari ai programului „Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova” au fost desemnati de catre o comisie, constituita din reprezentanti ai Delegatiei UE in Republica Moldova, Fundatiei Soros-Moldova, Fundatiei Est-Europene, parteneri de implementare, precum si membrii  echipei de proiect.

     Printre beneficiarii Programului ”Dezvoltarea societatii civile la nivel local in Republica Moldova” se numara si Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL”, care timp de 12 luni va implementa proiectul „Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala a orasului Falesti”. La realizarea lui vor participa in calitate de parteneri AO „Rural Nord”, AO „Centrul de Cooperare a Tineretului” si primaria orasului Falesti.

       Cele 59 de certificate de confirmare au fost inmanate beneficiarilor de Peter Michalko, seful delegatiei UE in Republica Moldova. In perioada urmatoare, vor mai fi finantate alte 40 de proiecte. Valoarea totala a grantului european este de trei milioane de euro.

            Programul de granturi este sustinut financiar de catre Uniunea Europeana si Fundatia Konrad Adenauer (Berlin). Proiectul este implementat in parteneriat cu Asociatia pentru Politica Externa, in regiunea Centru, Asociatia pentru Democratie Participativa, în regiunea Sud, Centrul Analitic Independent Expert-Group, in regiunea Nord, Asociatia Obsteasca Centrul European Pro-Europa din Comrat, pentru UTA Gagauzia si raionul Taraclia.

Vezi poze