Home arrow Noutati arrow Ziua Cimpului la loturile demonstrative din s. Sarata Veche
Ziua Cimpului la loturile demonstrative din s. Sarata Veche Imprimare

107369089_2604619883094924_1187742012618086420_o.jpg

Pe data de 30 iunie curent in satul Sarata Veche, r. Falesti s-a desfasurat Ziua campului" la loturile demonstrative de comportare si testare a hibrizilor de floarea soarelui si porumb.

  Loturile respective au fost create in cadrul Scolii de camp pe terenurile SRL "Rairec Plus" din satul Sarata Veche cu utilizarea tehnologiilor agriculturii ecologice si monitorizarea dezvoltarii hibrizilor la momentul actual si testarii lor la recoltare.

La eveniment au participat fermieri si producatori agricoli din mai multe localitati rurale care, impreuna cu expertii, au evaluat dezvoltarea culturilor, reiesind din conditiile climaterice ale anului curent.

Pe parcursul activitatii s-au dus discutii cu directorul SRL “Rairec-Plus” Nina Rarancean privind gestionarea lotului demonstrative si problemele aparute in legatura cu conditiile climaterice si masurile de solutionare a lor.

Caracteristica hibrizilor, productivitatea lor, rezistenta la boli, seceta, ploi a fost efectuata de Andrian Besarab, agronom al companiei CAUSADDE Semences, Ion Rusu si Ivan Spellnic, colaboartori stiintifici al Institutului CCC “Selectia” din Balti si Eugen Fetescu, reprezentant al companiei Bayer Moldova.

Ziua Cimpului  a finalizat cu intrebari si raspunsuri din partea participantilor, recomandari din partea expertilor privind ingrijirea culturilor de  porumb si floarea soarelui in conditiile anului 2020.

Scoala de cimp a fost creata gratie proiectului de promovare a practicilor agroecologice în Republica Moldova, cu sustinerea Federatiei Agricultorilor din Moldova FARM si proiectului WE EFFECT de catre AO "CUTEZATORUL", in colaborare cu Institutul CCC "Selectia", companiile CAUSADDE semences, Bayer Moldova si Directia Agricultura si Alimentatie a Consiliului raional Falesti.

Vezi poze