Home arrow Noutati arrow Problemele cooperarii intercomunale si regionalizarii serviciilor AAC din raionul Falesti .
Problemele cooperarii intercomunale si regionalizarii serviciilor AAC din raionul Falesti . Imprimare
1.jpg

Pe data de 10 decembrie curent, in sala de sedinte a Consiliului raional Falesti, Asociatia Obsteasca CUTEZATORUL, conform planului de lucru a proiectului „Cetateni implicati - comunitati dezvoltate - servicii de calitate”, a organizat si desfasurat atelierul de lucru cu reprezentantii APL de nivelul I si II, intreprinderilor municipale, responsabile de aprovizionarea cu apa si canalizare.

            Cei peste 20 de participanti la instuire au avut multe de invatat de la comunicarile doamnei Iuliana Belecciu, consultant national in regionalizarea serviciilor, Constantin Bandiu, seful Sectiei management integrat al proiectelor la ADR Nord, Igor Neaga, consultant regional GIZ Moldova s.a.

In cadrul evenimentului beneficiarii au audiat informatii utile privind experienta Uniunii Europene si Romaniei in domeniul regionalizarii serviciilor publice ACC, masurile intreprinse pentru finalizarea si punerea in functiune a sistemului de apeduct Prut- Falesti.

Cu interventii, comentarii, propuneri au parvenit Constantin Bandiu, ADR Nord, Sergiu Fantana, presedintel raionului Falesti, Alexandr Severin, primarul de Falesti, Mihail Popovici, specialit principal al Sectiei Constructii, gospodarie comunala si drumuri, Valentina Caras, directorul IM din comuna Sarata Veche s.a. care au mentionat importanta si necesitatea problemelor puse in discutie, ce numai prin compromis si negocieri la putem solutiona.

AO ”CUTEZATORUL” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene si implementeaza proiectul „Cetateni implicati - comunitati dezvoltate - servicii de calitate” in raionul Falesti.

Programul de granturi locale este lansat in baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinatate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetatenilor in Republica Moldova” (2019-2021), finantat de catre Uniunea Europeana si implementat de Agentia de Cooperare Internationala a Germaniei (GIZ). Parteneriil proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regionala si AO CASMED.

#ImpreunaMaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #DezvoltareRegionala

@GIZMoldova @procore.md @casmed.moldova

 Vezi poze