Home arrow Noutati arrow UE // Seminar util privind scrierea si implementarea proiectelor.
UE // Seminar util privind scrierea si implementarea proiectelor. Imprimare
2a1.jpg

Pe data de 22 ianuarie curent, in sala de sedinte a Consiliului raional Falesti, s- a desfasurat seminarul privind scrierea si implementarea proiectelor pentru 20 de reprezentanti ai societatii civile si APL de nivelul I si II. Instruirea a fost organizata de AO “CUTEZATORUL” in colaborare cu Centrul pentru Cooperare Transfrontaliera, Integrare Europeana si Atragere a Investitiilor a Consiliului Raional Falesti in cadrul proiectului „Cetateni implicati- comunitati dezvoltate- servicii de calitate”, finantat de Uniunea Europeana in cadrul proiectului „Abilitarea cetatenilor in Republica Moldova”, implementat de Agentia de Cooperare Internationala a Germaniei.

Seminarul a fost deschis de managerul proiectului Victor Cimpoies care a prezentat Programul de instruire pentru societatea civila si APL „Elaborarea si implementarea proiectelor locale, cu finantare din fondurile locale si Uniunii Europene” care a mentionat ca Programul este alcatuit din 3 module a cate o zi fiecare. In cadrul evenimentului au fost utilizate metode interactive de lucru, cu participarea activa a beneficiarilor si utilizarea practicilor de succes in implementarea proiectlor din raionul Falesti si Regiunea de Nord. Participantii au invatat ce este un proiect, care sunt componentele lui, cum sa identifice problemele din comunitate si sa construiasca arborele lor, sa creeze parteneriate si impreuna sa identifice idei si sa impelmenteze proiecte in comunitatile pe care le reprezinta.

Un obiectiv aparte al seminarului a fost informarea participantilor cu metodele de scriere si implementare a proiectelor regionale cu finantare din Fondul National de Dezvoltare Regionala, prezentate de expertul Constantin Bandiu si Victor Cimpoies, membru al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord. Beneficiarii au invatat cum sa scrie un concept al proiectului, cererea de finantare, cum se indeplinesc anexele la ea.

In cadrul a doua sesiuni practice in grupe, participantii au lucrat si discutat intre ei, consolidandu- si cunostintele acumulate in cadrul sedintelor teoretice, identificand solutii pentru imbunatatirea situatiei in comunitati. Este imbucurator faptul, ca atat reprezentantii APL, cat si societatii civile, au fost foarte activi in cadrul sesiunilor teoretice si practice, venind cu propuneri si recomandari la temele puse in discutie.

Proiectul „Cetateni implicati- comunitati dezvoltate- servicii de calitate” este implementat in parteneriat cu AO „Noi viitorul luminos”, Consiliul raional si primaria or. Falesti, DPGCL Falesti si Consiliul raional al tinerilor.

AO ”CUTEZATORUL” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene si implementeaza proiectul „Cetateni implicati - comunitati dezvoltate - servicii de calitate” in raionul Falesti.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinatate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetatenilor in Republica Moldova” (2019-2021), finantat de catre Uniunea Europeana si implementat de Agentia de Cooperare Internationala a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regionala si AO CASMED.

#ImpreunaMaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #DezvoltareRegionala

@GIZMoldova @procore.md CASMED

Vezi poze