Home arrow Noutati arrow Rolul tinerilor fermieri si femei antreprenoare in reducerea impactului schimbarilor climatice.
Rolul tinerilor fermieri si femei antreprenoare in reducerea impactului schimbarilor climatice. Imprimare
174480897_2824009937822583_4930173897078287974_n.jpg

Recent, AO CUTEZATORUL " in colaborare cu Directia Agricultura si Alimentatie a Consiliului raional Falesti au organizat pe platfoma ZOOM, atelierul regional cu tinerii agricultori din raionul Falesti privind atenuarea si ajustarea sectorului agrar la schimbarile climatice.

   La eveniment au particpat 18 tineri agricultori, care au audiat rapoartele „Diminuarea impactului negativ si adaptarea la schimbarile climatice in agricultura”, lectiile invatate in rezultatul secetei din 2020 pentru agricultorii din Republica Moldova si sarcinile pentru adaptarea la schimbarile climatice” si "Situatia actuala in agricultura raionului Falesti si masurile de adaptare a ei la schimbarile climatice", prezentate de Victor Cimpoies si Valeriu Motelica, doctor in stiinte agricole, seful Directiei Agricultura si Alimentatie Falesti.

    Alexandru Fusa, consultant regional marketing al AO "CUTEZATORUL", a vorbit despre noutatile si oportunitatile de atragere a investitiilor si subventiilor in agricultura. In cadrul instruirii a fost comentat si recomandat tinerilor agricultori Ghidul de bune practici pentru adaptarea la schimbarile climatice si implementarea masurilor de atenuare a schimbarilor climatice in sectorul agricol.

   O alta activitate utila a fost desfasurarea atelierului online privind rolul femeilor antreprenoare in reducerea impactului schimbarilor climatice in agricultura, mediu si domeniul sanatatii umane la care au particpat 20 de persoane, inclusiv 17 femei, membre ale retelei raionale a femeilor antreprenoare din agricultura.

    Atelierul a fost desfasurat cu suporul Federatiei Agricultorilor din Moldova FARM in cadrul proiectului „Spriginirea dezvoltarii durabile si incluzive in zonele rurale” (SIDRA) si a proiectului WE EFFECT.

Vezi poze