Home arrow Noutati arrow Atragerea investitiilor, scrierea proiectelor locale, regionale si europene a finisat cu succes
Atragerea investitiilor, scrierea proiectelor locale, regionale si europene a finisat cu succes Imprimare
1p.jpg

UE// Pe data de 23 aprilie current, in incinta Palatului de Cultura "Mihai Volontir" din or. Falesti a fost desfasurat al treilea si ultimul seminar, din cele 3 preconizate in cadrul proiectului "Cetateni implicati- comunitati dezvoltate- servicii de calitate". Evenimentul, la care au participat 20 de reprezentanti ai societatii civile si APL din raionul Falesti, a fost organizat de AO "CUTEZATORUL" in cooperare cu Centrul pentru Cooperare Transfrontaliera, Integrare Europeana si Atragere a Investitiilor.

  Expertii proiectului Constantin Bandiu si Victor Cimpoies, au invatat beneficiarii instruirii cum sa descrie activitatile proiectului, sa minimizeze riscurile si pericolele, ce ar putea influenta negativ implementarea cu succes a unui proiect, cum sa planifice si sa realizeze bugetul in dependenta de activitatile preconizate, care sunt costurile eligibile si neeligibile, cum sa scrie o cerere de finantare la ADR Nord, cum sa asigure durabilitatea proiectului si care sunt cele mai frecvente greseli comicse la elaboraea unui proiect.

   La finele seminarului, participantii, impreuna cu expertii, au elaborat un microproiect privind rolul tineretului in dezvoltarea comunitara, formuland scopul si obiectivele, activitatile si rezultatele, riscurile si planul de asigurare a durabilitatii proiectului. Toti participantii au primit certificate de participare si experienta pretioasa in domeniul scrierii si implementarii proiectelor. Beneficiarii instuirii au adus multumiri Uniunii Europene pentru sustinerea si posibilitatea de a-si dezvolta capacitaile in domeniul atragerii investitiilor in comunitati.

    AO ”CUTEZATORUL” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene si implementeaza proiectul „Cetateni implicati - comunitati dezvoltate - servicii de calitate” in raionul Falesti.

    Programul de granturi locale este lansat in baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinatate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetatenilor in Republica Moldova” (2019-2021), finantat de catre Uniunea Europeana si implementat de Agentia de Cooperare Internationala a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regionala si AO CASMED.

#ImpreunaMaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #DezvoltareRegionala

@GIZMoldova @procore.md CASMED

 Vezi poze