Home arrow Noutati arrow Ziua Campului la lotul demonstrativ a hibrizilor de floarea soarelui, porumb si sorg pentru boabe
Ziua Campului la lotul demonstrativ a hibrizilor de floarea soarelui, porumb si sorg pentru boabe Imprimare
239103924_2913146892242220_6422185110452095326_n.jpg

Recent, in s. Marandeni, raionul  Falesti pe terenurile agricole ale SRL "Agro- Papuros" a fost desfasurat “Seminarul practic - Ziua campului, la lotul demonstrativ de comportare si testare a hibrizilor de floarea soarelui, porumb si sorg pentru boabe.

Evenimentul a fost organizat de catre Compania Lidea din mun. Chishinau si AO "CUTEZATORUL", membra a Federatiei Agricultorilor din Moldova FARM, in colaborare cu Directia Agricultura si Alimentatie a Consiliului raional Falesti, la care au participat peste 150 de distribuitori si fermieri din diferite raioane ale Republicii Moldova, inclusiv 30 din raionul Falesti.

Evenimentul a fost deschis si moderat de Igor Saletchi, manager al companiei Lidea. Cu cuvinte de salut au venit Mihai Goncearenco, directorul SRL "Agro- Papuros", membru al OR FARM, Veaceslav Fusu, vicepresedintele raionului Falesti si Victor Cimpoies, directorul executiv al AO "CUTEZATORUL", coorganizatoare a evenimentului.

Participantii au fost divizati in 3 grupe, in cadrul carora managerii tehnici ai companiei Adrian Besarab, Alexandru Nirean si Igor Saletchi au prezentat caracteristicile a 18 hibrizi de porumb, 7- de floarea soarelui si 4 de sorg pentru boabe privind perioada de vegetatie, comportarea lor in conditiile Regiunii de Nord a republicii, rezistenta la seceta, ploi, diferite boli si productivitatea lor.

Participantii la eveniment au luat cunostinta cu comportarea si dezvoltarea hibrizilor de pe lotul demonstrativ, au pus si primit raspunsuri la mai multe intrebari de la managerii tehnici, care au prezentat si unele recomandari privind utilizarea tehnologiilor agriculturii conservative, protectia culturior rspective s.a.

La organizarea evenimentului a contribuit financiar si Feredatia Agricultorilor din Moldova FARM in cadrul proiectului WE EFFECT.

 Vezi poze