Home arrow Noutati arrow Vizita de studiu a femeilor antreprenoare din raionul Falesti
Vizita de studiu a femeilor antreprenoare din raionul Falesti Imprimare

 

1a_re.jpg

Recent, AO CUTEZATORUL a organizat vizita de studiu si schimbul de experienta a femeilor antreprenoare din raionul Falesti in satul Barboieni, raionul Nisporeni.

   Tema vizitei de studiu a fost “Oportunitatea implementarii sistemelor avansate de suport Pergola si Gable în plantatiile de struguri de masa si rolul lor în sporirea productivitatii si calitatii roadei”. Expertii evenimentului, la care au participar circa 40 de fermieri din raioanele Nisporeni, Falesti si de pe malul stang al Nistrului au fost Sergiu Tutovan, doctor in stiinte agricole, directorul Asociatiei Producatorilor de Struguri de Masa din raionul Cahul si Petru Ionel, producator de struguri de masa, directorul AO Nis-Agroinform Nisporeni.

   Participantii la eveniment au fost informati despre dezvoltarea unei afacerii generatoare de venit la producerea strugurilor de masa, instalati pe pergola, suport obisnuit si diferenta dintre plantatiile de struguri clasice, perspectivele de dezvoltare a sistemei de suport tip Pergola pentru plantatiile gospodariei "Prodfruct nectar".

    Despre particularitatile sistemelor de suport Pergola si Gable în plantatiile de vita de vie, soiuri de masa, aspectele tehnologice, particularitatile anului viticol 2021, problemele aparute, caile de prevenire si înlaturare a lor, pregatirea plantatiilor pentru recoltare a vorbit dl Sergiu Tutovan, directorul Asociatiei Producatorilor de Struguri de Masa Cahul.

     La finele evenimentului a avut loc o sesiune practica de intrebari si raspunsuri, discutii si recomandari din partea expertilor.

Vizita de studiu a fost organizata in colaborare cu Directia Agricultura si Alimentatie a Consiliului raional Falesti, AO Nis- agroingorm din orasul Nisporeni cu suportul Federatiei Agricultorilor din Moldova FARM si proiectului WE EFFECT.

Vezi poze