Home arrow Noutati arrow Schimb de experienta si bune practici la prisaca apicultorilor din s. Glinjeni, rnul Falesti
Schimb de experienta si bune practici la prisaca apicultorilor din s. Glinjeni, rnul Falesti Imprimare
284135892_3112614082295499_8720132853408959312_n.jpg Schimb de experienta si bune practici la prisaca apicultorilor Anatol si Ghenadie Bujag din s. Glinjeni, raionul Falesti.
Recent in satul Glinjeni a fost organizat un atelier practic privind schimbul de experienta si bune practici in apicultura, organiat de OR FARM Falesti. La el au participat 18 apicultori din diferite localitati ale raionului, reprezentanti ai Asociatiei Apicultorilor din Moldova si raionul Falesti, Sectiei Aricultura si Alimentatie a Consiliului raional Falesti. E de mentionat faptul ca 50 % din participanti au fost tineri apicultori.
Atelierul a inceput cu vizitarea prisacii apicultorilor Anatol, Stela si Ghenadie Bujag, unde au luat cunostinta cu tehnologia, diferite procedee si metode de luctu cu familiile de albine, tratarea bolilor si vatamatorilor, utilizarea capcanelor pentru roiuri si vespe, demonstrate cu amanunte de lux de Anatol si Ghenadie Bujag.
Expertul atelierului a fost dl Andrei Zagureanu, apicultor cu experienta bogata in domeniu, Asociatia Republicana a Apicultorilor. Dumnelui s-a oprit mai mult la pregatirea familiilor de albine pentru cules in conditiile anului 2022 si a raspuns la multiplele intrebari ale apicultorilor, venind cu informatii si recomandari pretioase pentru ei.
Evenimentul a fost organizat cu suportul Federatiei Agricultorilor din Moldova FARM, We Effect si USAID.