Home arrow Noutati arrow In satul Drujineni, rnul Falesti a fost lansata o afacere de producere si comercializare a lavandei
In satul Drujineni, rnul Falesti a fost lansata o afacere de producere si comercializare a lavandei Imprimare
lavanda.jpg
In satul Drujineni, comuna Pruteni, raionul Falesti a fost lansata o afacere de producere si comercializare a lavandei.
Recent, 13 femei antreprenoare, membre ale retelei raionale a Federatiei Agricultorilor din Moldova FARM au participat la un eveniment de socializare, organizat in satul Drujineni, pe campurile GT "Negoita Vasile Andrei s. Pruteni". Gospodaria respectiva a fost creata in 2018 pe baza la 6,4 hectare de teren agricol, in prezent gestionand 240 ha.
Pe langa alte culturi agricole cultivate, cu doi ani in urma, gospodaria a inceput sa produca lavanda. In prezent gospodaria dispune de 10 hectare de lavanda, plantat primul an si 3 hectare al doilea an. Dispune si de o pepeniera, unde sunt pregatiti anual pana la 100 mii de pueti de lavanda, ce le va permite in timpul apropiat sa extinda plantatiile pana la 50 de hectare si sa procure o combina pentru recoltarea lavandei.
In lipsa antreprenorului Vasile Negoita, cu amanunte de lux a povestit despre afacerea respectiva si planurile pe viitor dl Pavel Revenco, tanar specialist in gospodaria data. Dlui a rapuns si la multiplele intrebari referitor la costul lansarii unei astfel de afaceri, adresele procurarii materialului saditor si pretul acestuia, tehnologiile si tehnica utilizata, comercializarea productiei s.a.
Participantele la eveniment au adus multumiri organizatorilor si gazdelor pentru posibilitatea de a vizita o afacere inovativa si a afla cat mai multa informatie in acest domeniu.
Vizita a fost organizata de Organizatia Regionala Falesti a Federatiei agricultorilor din Moldova FARM si proiectului WE EFFECT.