Home arrow Noutati arrow Schimb de experienta util al crescatorilor de bovine din Hiliuti la mini ferma din satul Calinesti
Schimb de experienta util al crescatorilor de bovine din Hiliuti la mini ferma din satul Calinesti Imprimare

poza_vite1.jpg
Schimb de experienta util al crescatorilor de bovine din Hiliuti la mini ferma doamnei Natalia Chiriac sin satul Calinesti, raionul Falesti.
Recent in satul Calinesti a fost organizat un schimb de experienta a crescatorilor de bovine la mini ferma GT "Chiriac Natalia", la care au participat 10 persoane. Cu alocatiuni si prezentari au venit organizatorii, expertul si Ludmila Susarencu, administratoarea Cooperativei de Intreprinzator "Lactavia - com" din s. Hiliuti. Tema principala pusa in discutie a fost "Intretinerea bovinelor in sezonul de iarna, pregatirea ratiei animalelor, pastrarea fanatellor, igiena mulsului si utilizrea aparatului de muls electric, profilaxia bolilor".
Mini ferma a fost prezentata de administratoarea GT "Chiriac Natalia" care a povestit colegelor sale despre lansareaa si dezvoltarea afacerii in vitarit, succesele obtinute si problemele cu care se confrunta, Oaspetii au vizitat incaperile pentru intretinerea celor 4 vaci ale gospodariei, locurile unde sunt pastrate fanul, cioclejii si furajele. Din spusele doamnei Natalia, zilnic se mulge cu aparatul electric cate 50-70 litri de lapte, in dependenta de sezon. A fost demonstrat si cum functioneaza aparatul de muls electric si care sunt avantajele utilizarii lui. Participantii au avut ocazia sa dee intrebari, sa primeasca raspunsuri si recomandari.

Evenimentul a fost organizat de Asociatia Obsteasca "CUTEZATORUL" in cadrul Programului de extensiune, lansat de Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare si implementat de Federatia Agricultorilor din Moldova FARM. 
 
 
   
poza_vite2.jpg  poza_vite3.jpg