Home arrow Noutati arrow In discutie - rezultatele Scolii de camp si lotului demonstrativ
In discutie - rezultatele Scolii de camp si lotului demonstrativ Imprimare

In discutie - rezultatele Scolii de camp si lotului demonstrativ de comportare si testare a hibrizilor de floarea soarelui si porumb din satul Marandeni, raionul Falesti.
 
profil_1.jpgprofil_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recent, AO "CUTEZATORUL" in colaborare cu Sectia Agricultura si Alimentatie a Consiliului raional Falesti, SRL "Agro-Papuros" si compania LIDEA din Chisinau au efectuat o analiza a rezultatelor obtinute in cadrul Scolii de camp din satul Marandeni.

La eveniment au participat 15 reprezentanti ai OR FARM Falesti, Sectiei agricole si SRL "Agro-Papuros".
 
Participantii la atelier au audiat rapoartele "Activitatea Scolii de camp si lotului demonstrativ de comportare si testare a hibrizilor de floarea soarelui si porumb", "Utilizarea tehnologiilor agriculturii conservative pe lotul demonstrativ de comportare si testare a hibrizilor de floarea soarelui si porumb", prezentate de directorul executiv Victor Cimpoies si Valerian Parau, agranom al SRL "Agro - Papuros".
 
Domnul Alexandru Fusa a mentionat rezultatele hibrizilor de floarea soarelui, obtinute pe lotul demonstrativ: London: 19,25 q/ha, Boston: 20,5 q/ha, Terramis: 19,55 q/ha , Genesis: 19,55 q/ha, Ianis: 21,1 q/ha. In medie, roada obtinuta a fiecarui hibrid aparte, a oscilat de la 19,25 pîn? la 21,1 q/ha, obtinand o roada medie de 20,36 q/ha. Comparativ cu anul 2021, roada medie a semintelor de floarea soarelui a scazut cu 75 %.
 
La atelier au participat domnii Veaceslav Fusu, vice presenintele raionului Falesti si Valeriu Motelica, seful Setiei agricole. Participantii au mentionat impactul pozitiv al Scolii de camp asupra dezvoltarii capacitatiopr fermierilor in domeniul utilizarii agriculturii conservative, selectarii celor mau rezistenti si productivi hibrizi.
 
Evenimentul a fost organizat de OR FARM Falesti in cadrul proiectului WE EFFECT cu suportul Federatiei Agricultorilor din Moldova FARM.