Seminar privind principiile si valorile bunei guvernari |
Seminar util privind principiile si valorile bunei guvernari, utilizarea mecanismelor bugetarii participative pentru sporirea responsabilitatii sociale.
Astazi, 23 martie curent, in sala de sedinte a primariei orasului Falesti, a fost desfasurat al doilea din cele trei seminare de instruire cu reprezentantii autoritatilor publice locale de nivelul I si II, institutiilor publice si societatii civile. Tema instruirii, la care au participat 20 de persoane, a fost principiile si valorile bunei guvernari, utilizarea mecanismelor bugetarii participative pentru sporirea responsabilitatii sociale.
Evenimentul a fost desfasurat in cadrul proiectului „Impreuna pentru buna guvernare si bugetare participativa”, implementat de AO „CUTEZATORUL” in parteneriat cu Consiliul raional, primariile or. Falesti, comunelor Albinetul Vechi si Taxobeni.
Rapoartele “Principiile, valorile bunei guvernari si utilizarea mecanismelor bugetarii participative”, “Responsabilizarea autoritatilor publice locale si societatii civile în dialogul cu cetatenii pentru solutionarea problemelor comunitare” au fost prezentate de expertii proiectului, domnii Victor Cimpoies, AO „CUTEZATORUL”si Constantin Bandiu, ADR Nord.
Un inters sporit au manifestat participantii la instruire in cadrul exercitiilor practice, pregatind si prezentand micro rapoarte interesante si utile la tema instruirii. Foarte activi au lucrat Lilia Dubasari, primarul comunei Taxobeni, Elena Cebotariov, responsbil proiect si Alexei Cosovan, inginer cadastral la primaria Falesti, Lasisa Nestor, vicedirector la Palatul de Cultura Falesti, Ana Antoci, Consiliul raional Falesti s.a. care au prezentat rezultatele activitatii in grupe.
Participantii la eveniment au vizionat si discutat doua filmulete documentare privind initierea bugetarii participative si transparenta bugetara in Romania. Au fost aduse la cunostinta si exemple de bune practici din orasele Drochia si Falesti.
Proiectul EU4Accountability - Societatea civila împuternicita pentru o mai mare responsabilitate sociala în Moldova este finantat de Uniunea Europeana si implementat de un consortiu format din trei organizatii: Parteneriatul European pentru Democratie (EPD), ALDA - Asociatia Europeana pentru Democratie Locala si organizatia ceha People in Need.
Acest articol a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene. Continutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a proiectului „EU4Accountability – Societatea civila împuternicita pentru o mai mare responsabilitate sociala în Moldova”, finantat de Uniunea Europeana. Continutul materialului apartine AO „CUTEZATORUL” si nu reflecta în mod neaparat viziunea Uniunii Europene.
@EUDelegationMoldova
@PIN.moldova
|