Home arrow Noutati arrow Realizarea proiectului “Impreuna pentru buna guvernarea si bugetare participativa” decurge cu succes
Realizarea proiectului “Impreuna pentru buna guvernarea si bugetare participativa” decurge cu succes Imprimare
profil.jpg

Suntem la finele lunei a sasea de cand a inceput implementarea proiectului “Impreuna pentru buna guvernarea si bugetare participativa” in raionul Falesti. Proiectul a inceput cu semnarea acordurilor de colaborare dintre Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL” si Consiliul raional Falesti, primariile comunelor Albinetul Vechi, Taxobeni si orasului Falesti.

La 25 ianuarie curent a fost organizata Conferinta de lansare a proiectului, la care au participat 26 reprezentanti ai administratiei publice locale si societatii civile. Concomitent a fost elaborat si difuzat comunicatul de presa si conferinta de presa, consacrat lansarii oficiale a proiectului.

Pana in prezent au fost orgamnizate la tema proiectului 2 seminare cu reprezentantii APL si OSC, 1 atelier cu tinerii si o masa rotunda la carea fost invitat expertul cu o experienta pozitiva in domeniu Vasile Sidor, care ne-a impartasit experienta primariei Cimislia privind organizarea procesului de bugetare participativa.

In luna iunie a fost continuata activitatea de invitare a locuitorilor din riaon pentru a participa la sedintele Consiliului raional Falesti si consiliilor locale din primariile partenere. Pana in prezent 64 de cetateni au participat la sedintele consiliilor locale din Falesti, Albinetul Vechi si Taxobeni. Au fost procurate si instalate camere video in primariile Albinetul Vechi si Taxobeni pentru a transmite online sedintele consiliilor locale.

Proiectul “Impreuna pentru buna guvernarea si bugetare participativa” este realizat de AO “CUTEZATORUL” in cadrul proiectului EU4Accountability, finantat de European Union in the Republic of Moldova si implementat de ALDA East, European Partnership for Democracy si People in Need Moldova.