Home arrow Noutati arrow Seminar util pentru reprezentanti ai APL si societatii civile privind bugetarea participativa
Seminar util pentru reprezentanti ai APL si societatii civile privind bugetarea participativa Imprimare

 

poza_de_profil_taxobeni.jpg

Un seminar util pentru reprezentanti ai APL si societatii civile privind bugetarea participativa la Taxobeni, Falesti.

Recent in incinta gimnaziului din satul Taxobeni a fost desfasurat seminarul cu reprezentantii administratiei publice si societatii civile din raionul Falesti. Tematica instruirii, la care au participat 25 de beneficiari din diferite localitati ale raionului, a fost „Conceptul de bugetare participativa- indicator de modernitate si de deschidere a administratiei fata de cetatean” si “Organizarea si monitorizarea corecta a achizitilor publice”, prezentate de expertii proiectului Victor Cimpoies si Alexandr Prodan.

Pe langa prezentarile teoretice, expertul proectului Victor Cimpoies, a prezentat experienta primariei orasului Falesti in organizarea si desfasurarea procesului de bugetare participativa, construind si lansand, cu suportul cetatenilor si a proiectului „Impreuna pentru buna guvernare si bugetare participativa”, monumentul „Kilometrul 0”. In discutie au fost aduse cadrul judidic al procesului bugetar participativ, regulamentul de organizare si desfasurare a procesului, prioritatile programului, pasii procesului de bugetare participativa si rolul cetatenilor in selectarea invingatorilor.

Participantii au primit materiale informative si modele de regulamente, decizii, procese verbale, formular de aplicare pentru proiect finantat în cadrul initiativei de bugetare participativa s.a.

Proiectul „Impreuna pentru buna guvernare si bugetare participativa” este implementat de AO „CUTEZATORUL” in parteneriat cu Consiliul raional Falesti, primariile comunelor Albinetul Vechi, Taxobeni si or. Falesti, in cadrul ProiectulUI EU4Accountability - Societatea civila imputernicita pentru o mai mare responsabilitate sociala in Moldova, este finantat de Uniunea Europeana si implementat de un consortiu format din trei organizatii: Parteneriatul European pentru Democratie (EPD), ALDA - Asociatia Europeana pentru Democratie Locala si organizatia ceha People in Need.

Acest articol a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conttinutul acestuia reprezinta responsabilitatea exclusiva a proiectului „EU4Accountability – Societatea civila imputernicita pentru o mai mare responsabilitate sociala în Moldova”, finantat de Uniunea Europeana. Continutul materialului apartine AO „CUTEZATORUL” si nu reflecta în mod neaparat viziunea Uniunii Europene.

@EUDelegationMoldova

@EU4Accountability, People in Need si ALDA

@PIN.moldova

 

 

 Mai multe fotografii