Home arrow Noutati arrow Lansarea proiectului "Prin comunicare si cooperare pentru o viata mai buna"
Lansarea proiectului "Prin comunicare si cooperare pentru o viata mai buna" Imprimare

La data de 08 iulie Asociatia Obsteasca CUTEZATORUL a organizat si desfasurat conferinta de lansare a proiectului "Prin comunicare si cooperare pentru o viata mai buna", finantat de Uniunea Europeana în cadrul Programului “Sustinerea Masurilor de Promovare a Increderii”, implementat de PNUD Moldova. Proiectul este realizat de catre Asociatia Obsteasca CUTEZATORUL în parteneriat cu Asociatia Obsteasca „Vitality” din municipiul Tiraspol, Asociatia Producatorilor de Produse Ecologice si Calitative EcoAgriNord” din raionul Falesti si Asociatia Gospodariilor de Fermieri „Belîi Most” din satul Chitcani, raionul Slobodzeia.

            La eveniment au participat reprezentanti ai partenerilor de proiect, fermierilor si antreprenorilor agricoli, Directiei Agricultura si Alimentatie, organelor administratiei publice locale, Institutului CCC „Selectia”, Inspectiei ecologice, societatii civile si mass-media.

Scopul proiectului este contribuirea la îmbunatatirea situatiei de mediu, consolidarea încrederii între cele doua maluri ale Nistrului, prin intensificarea cooperarii si diversificarii surselor de venit în mediul rural.

Cu alocutiuni la tema proiectului au venit Victor Cimpoies managerul proiectului, Veceslav Bejenari presedintele Asociatiei Vitality din municipiul Tiraspol, Larisa Kolomicenco conducatorul Asociatiei Belîi Most, Boris Boincean sef  Sectie Sisteme Agricole la ICCC Selectia si Alexei Gumaniuc, doctor habilitat în agricultura.

În aceiasi zi a fost organizata o conferinta de presa consacrata evenimentului