Home arrow Noutati arrow Prim plan-comercializarea produselor organice si sensibilizarea consumatorilor de produse ecologice
Prim plan-comercializarea produselor organice si sensibilizarea consumatorilor de produse ecologice Imprimare

La 20-21 ianuarie current Asociatia Obsteasca “CUTEZATORUL” a organizat in municipiul Chisinau al doilea training de Pregatirea formatorilor in domeniul agriculturii ecologice. De data aceasta genericul instruirii a fost comercializarea produselor organice si sensibilizarea consumatorilor de produse ecologice.

Trainingul a fost desfasurat in cadrul proiectului 'Prin comunicare si cooperare pentru o viata mai buna", sustinut financiar de Uniunea Europeana si implementat de PNUD Moldova. La el au participat 12 formatori in domeniu de pe ambele maluri ale Nistrului (Raioanele Camenca, Ribnita, Grigoropol, Dubasari, Slobozia, Soroca, Floresti, Orhei, Stefan Voda, Causani, Criuleni, Anenii Noi).

Cu prezentari si comunicari interesante au venit expertii proiectului doctorii habilitati in agricultura Boris Boincean si Alexei Gumaniuc de la institutele de cercetati in domeniul agrar din Balti si Tiraspol, Iurie Hurmuzachi, doctor in economie, vicedirector al Federatiei Nationale AGROinform, Natalia Gutu, Director Executiv la „Asociatia Femeilor de Afaceri din Spatiul Rural Riscani”.

Lucrarile trainingului au purtat un caracter interactiv cu participarea activa a participantilor. In luna februarie, formatorii pregatiti in cadrul proiectului, vor organiza 5 ateliere de informare si instruire a fermierilor in 5 raioane din stinga Nistrului si 7 de pe malul drept al lui.

Totalurile vor fi efectuate in luna martie curent la Tiraspol, unde va fi organizat un workshop transriveran si creata platforma de comunicare si cooperare a fermierilor si antreprenorilor agricoli de pe ambele maluri ale raului Nistru.

Proiectul este implementat de AO "CUTEZATORUL" in parteneriat cu AO Vitality din mun. Tiraspol, AO "EcoAgriNord" din Falesti si AO "Belii most" din s. Chitcani, raionul Slobozia in cadrul Programului „Sustinerea Masurilor de Promovare a Increderii”.