Home arrow Noutati arrow O vizita de studiu utila in raionul Falesti
O vizita de studiu utila in raionul Falesti Imprimare

Duminica, 9 aprilie curent, 2 reprezentanti ai Agentiei Japoneze pentru Cooperare Internationala au vizitat raionul Falesti. Oaspetii au avut 2 intrevederi la Centrul pentru Cooperare Transfronatliera si Integrare Europeana si AO "CUTEZATORUL", unde au dialogat cu direcorul Centrului Victor Cimpoies si vicedirectorul AO „CUTEZATORUL” Alexandru Fusa. Oaspetii s-au interesat de cadrul legal in domeniul agriculturii ecologice, subventionarea fermierilor care practica agricultura ecologica, comercializarea productiei organice, proiectele implementate in domeniul respectiv, interactiunea dintre APL, societatea civila si fermieri.

            Oaspetii japonezi au vizitat întreprinderea de procesare a laptelui Heovelland din satul Logofteni, unde au avut o intilnire cu fermierul ecologic Vasile Cires, care le-a povestit despre activitatea sa de fermier ecologic de 10 ani. Dumnealui produce si comercializeaza productie ecologica certificata pe care o vinde in 3 puncte comerciale, create de el, 3 in Chisinau, 2- in Balti si 1 in Falesti. In anul 2016 a realizat, la un pret bun, griul de toamna in Franta, iar floarea soarelui in Bulgaria. Oaspetii au mai vizitat fabrica de casacaval, construita cu parteneri din Olanda si cimpurile intreprinderii. 

             In a doua jumatate a zilei a fost vizitata si Cooperativa de Intreprinzator de marketing "Dolprimlact" din satul Doltu, raionul Falesti, creata cu suportul AO "CUTEZATORUL" si Federatiei Nationale AGROinform, unde a avut loc o intrevedere cu directorul cooperativei Ecaterina Ursu.

Obiectivul vizitei a fost colectarea de date si studierea practicilor de succes in domeniul agriculturii ecologice pentru elaborarea studiului si identificarea necesitatilor de investitii in Republica Moldova.