Home arrow Noutati arrow Platforma de comunicare si cooperare intre ambele maluri ale Nistrului a fost creata
Platforma de comunicare si cooperare intre ambele maluri ale Nistrului a fost creata Imprimare

In perioada 28-29 aprilie curent in municipiul Tiraspol, AO "Vitality", in parteneriat cu AO "CUTEZATORUL", au organizat workshopul trans-riveran cu privie la evaluarea formatorilor privind organizarea atelierilor de informare si instruire cu fermierii în domeniul producerii si initierii afacerilor in agricultura ecologica, realizarii produselor organice si sensibizarii consumatorilor, identificarea setului de servicii, ce vor fi prestate dupa realizarea proiectului.
Activitatea a fost moderata de Victor Cimpoies, managerul proiectului, directorul executiv AO „CUTEZATORUL” si Veaceslav Bejenar, presedintele AO „Vitaliti” din Tiraspol. Participantii au audit rapoartele „ Rolul si sarcinile organizatiilor profesionale, platformei de cooperare in promovarea agriculturii ecologice, produselor organice si asigurarea durabilitatii proiectului”, „Misiunea instirutiilor stiintifice in colaboarare cu organele APL si societatea civila in promovarea agriculturii ecologice”, prezentate de doctorul in economie, vicedirectorul executiv al Federatiei Nationale AGRoinform Iurie Hurmuzachi si doctorul habilitat de la Institutul Nistrean de Cercetari Stiintifice Alexei Gumaniuc.    
In cadrul workshopului au fost prezentate, analizate rapoartele formatorilor privind  desfasurarea a 12 ateliere de informare si instruire a fermierilor privind agricultura ecologica de pe ambele maluri ale Nistrului, au fost identificate serviciile necesare fermierilor, ce vor fi prestate dupa fianalizarea proiectului in cadrul retelei.
In mod solemn a fost semnat protocolul de constituire a platformei de cooperare in domeniul agriculturii ecologice, in componenta careia au intrat institutii stiintifice in domeniu, ONG-uri si formatorii pregatiti in cadrul proiectului.
In ziua a doua participantii la workshop au vizitat Institutul Nistrean de Cercetare in domeniul agriculturii, unde au avut o intilnire cu directorul institutiei Dmitrii Gradinar care a vorbit despre activitatea institutului, problemele si sarcinile promovarii agricultuii ecologice. Participantii au audiat si raportul colaboratorului stiintific a laboratorului de selectie Mihail Niculaes privind noile soiuri si hibrizi ale culturilor agricole, create de savantii institutului. 
Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului "Prin comunicare si cooperare spre o viata mai buna", finantat de Uniunea Europeana prin Programul "Sustinerea Masurilor de Promaovare a Increderii" si implementat de PNUD Moldova.

Poza1Poza2Poza3Poza4