Home arrow Noutati arrow Un lot demonstrativ de capsuni util pentru fermierii de pe ambele maluri ale riului Nistru
Un lot demonstrativ de capsuni util pentru fermierii de pe ambele maluri ale riului Nistru Imprimare

Pe data de 23 mai curent 20 de fermieri si producatori agricoli de pe ambele maluri ale rîului Nistru au participat la vizita de studiu a fermierilor de pe ambele maluri ale riului Nistru la lotul demonstrativ de capsuni din satul Chitcani, raionul Slobozia.

Vizita de studiu, a inceput la sediul ONG-ului „Belii most” cu cuvinte de salut din partea managerului de proiect Victor Cimpoies, coordonatorului de proiect pe malul sting al Nistrului Veaceslav Bejenar si managerul Programului “Sustinerea Masurilor de Promovare a Increderii”, finantat de Uniunea Europeana si implementat de PNUD Moldova, domnul Maxim Cataranciuc. Dumnealor au mentionat importanta proiectului „Prin comunicare si cooperare spre o viata mai buna” in dezvoltarea capacitatilor fermierilor in domeniul agriculturii ecologice, initieirii si dezvoltarii afacerilor in agricultura, consolidarea increderii dintre fermierii si cetatenii de pe ambele maluri. 

Participantii la vizita de studiu au audiat informatii utile despre activitatea Asociatiei Gospodariilor de Fermieri „Belii most” si Gospodariei Taranesti „Colomicenco Dmitrii”, prezentate de presedintele ONG-ului ”Belii most” Larisa Colomicenco, care a prezentat si raportul „Tehnologii de crestere a capsunului in tunele de polietilena cu irigare prin picurare”.

In partea a doua a vizitei oaspetii au vizitat lotul demonstrativ de capsuni, unde au fost familiarizati cu tehnologiile de cultivare a capsunului în cimp protejat in cimp deschis a  Gospodariei taranesti “Colomicenco Dmitrii”. Ei au avut ocazia sa dee multiple intrebari si sa primeasca raspunsuri de la specialisti calificati.

Raionul Falesti a fost reprezentat de fermierii Nina Rarancean din Sarata Veche, Ludmila Susarenco din Hiliuti, Ecaterina Ursu din Doltu, Stela si Cristina Bujag din Glinjeni, Mihail Buga din Scumpia, Ludmila Bairamculov din Pinzareni, Mihail Tripac din Rautel si altii. 

Evenimentul a fost organizat de Asociatia „CUTEZATORUL” in colaborare cu asociatiile „Vitality” din Tiraspol si „Belii most” din satul Chitcani, raionul Slobozia in cadrul proiectului „Prin comunicare si cooperare spre o viata mai buna”, realizat in cadrul Programului “Sustinerea Masurilor de Promovare a Increderii”, finantat de Uniunea Europeana si implementat de PNUD Moldova. 

 

Poza1Poza2Poza3Poza4