Home arrow Noutati arrow Producatorii agricoli din raionul Falesti, instruiti
Producatorii agricoli din raionul Falesti, instruiti Imprimare

In perioada 08-10 august, Asociatia Obsteasca CUTEZATORUL, organizatie regionala a Federatiei Nationale a Agricultorilor din Moldova "AGROinform a organizat instruiri cu tema "Stimularea investitiilor pentru infiintarea, modernizarea si defrisarea plantatiilor multianuale, inclusiv plantatiile viticole si pomicule".  

La eveniment au participat producatorii agricoli din raionul Falesti – beneficiar ai  masurii 1,2 din Regulamentul de Subventionare in Agricultura pentru anii 2017-2021.

In prima zi de instruire dl. Eugen Gudumac, doctor in agricultura, specialist in tehnologii de producere a prezentat participantilor,  rapoarte privind “Particularitatile infiintarii plantatiilor pomicole”, Caracteristica soiurilor si portaltoiurilor pomicole din Republica Moldova, “Conducerea si taierea pomilor fructiferi” si „Sisteme de suport al pomilor”. A doua zi dl.Vitalie Cebanu, sef de laborator la Institutului Stiintifico-Practic de Horticultura si Tehnologii Alimentare din Republica Moldova a prezentat participantilor informatii despre: „Protectia plantatiilor pomicole si viticole”, „Lupta contra bolilor si a daunatorile in plantatiile pomicole”, Protectia integrala in plantatiile viticole si lupta contra bolilor si a daunatorilor in plantatiile viticole”, dl Grigore Negoita jurist la AO „CUTEZATORUL” a prezentat participantilor informatie despre „Intierea si lansarea afecerii” si „Administrarea eficienta a afacerii” In ultima zi de instruirea producatorii agricoli au fost informati de catre dl. Valeriu Motelica doctor in agricultura, despre „Operatiile in verde, protectia si fertilizarea produselor vitivinicole”, la finele zilei de instruire producatorii agricoli au luat cunostinte cu lucrarile practice de la „Gospodarie Taraneasca Mihail Buga” privind recoltarea, ambalarea si valorificare strugurilor de masa.

Vezi poze