Home arrow Noutati arrow Proiectul a finisat - activitatile continua.
Proiectul a finisat - activitatile continua. Imprimare

   In perioada 14-15 noiembrie 2017 15 producatori agricoli si membri ai AO "CUTEZATORUL" au participat la deschiderea Centrului Regional de Informare si Consultanta in agricultura din s. Sucleia, r- nul Slobozia si conferinta finala a proiectului „Prin comunicare si cooperare spre o viata mai buna”.

La lansarea Centrului Regional cu cuvinte de salut au venit Veaceslav Bejenar, presedintele AO „Vitality” din Tiraspol,  Maxim Cataranciuc, managerul Programului „Sustinerea masurilor de promovare a increderii” si Victor Cimpoies, directorul executiv al AO „CUTEZATORUL” care au mentionat importanta lansarii centrului de informare si consultanta pentru fermierii si producatorii agricoli de pe ambele maluri ale Nistrului si au indemnat fermierii prezenti sa practice agricultura ecologica

Panglica a fost taiata de dnii Veaceslav Bejenar si Victor Cimpoies care au relatat despre activitatea efectuata pentru crearea centrului respectiv, problemele cu care se confrunta fermierii din stinga Nistrului privind producerea produselor ecologice, asigurarea durabilitatii proiectului dupa finisarea lui. Dl Maxim Cataranciuc a vorbit despre rolul Programului „Prin comunicare si cooperare spre o viata mai buna” in acordarea asistentei tehnice ONG-urilor pentru consolidarea increderii cetatenilor de pe ambele maluri ale r. Nistru. Dlui a chemat fermierii sa beneficieze de serviciile Centrului si sa initieze afaceri in agricultura ecologica.

  Tot in aceiasi zi, s-a desfasurat si conferinta de finalizare a proiectului. Managerul proiectului Victor Cimpoies a prezentat rezultatele proiectului si unele recomandari pentru imbunatatirea asistentei fermierilor si producatorilor agricoli privind practicarea agriculturii ecologice. Veaceslav Bejenar, coordonatorul proiectului in stinga Nistrului a vorbit despre cele obtinute in cadrul proiectului in cele 5 raioane din stinga Nistului si activitatea de mai departe a Centrului Regional de Informare si Consultanta in agricultura. La discutii au mai participat  Ion Besarab, directorul executiv al AO „EcoAgriNord”, partener a proiectului, care a vorbit despre cooperarea fermierilor pentru a asigura o durabilitate a proiectului, Oleg Diligul, viceministru al Agriculturii si Resurselor Naturale, Fedot Tibulisckii, Seful Sectiei Stiinta la acelasi minister, care au mentionat avantajele productiei alimentare ecologice, mentionind ca ar fi bine de atras mai multa atentie activitatilor practice cu fermierii.

            Proiectul „Prin comunicare si cooperare spre o viata mai buna” a fost implementat de AO „CUTEZATORUL”, in parteneriat cu „EcoAgriNord” Falesti, Asociatia Social- Ecologica „Vitaliti” din Tiraspol si AO „Belii Most” din s. Chitcani, r. Slobozia. El a fost finantat de Uniunea Europeana si implementat de PNUD Moldova.

 

poza1poza2