Home arrow Noutati arrow Ziua cimpului "Controlul integrat al daunatorilor"
Ziua cimpului "Controlul integrat al daunatorilor" Imprimare
Poza1

Pe data de 1 decembrie 2017, in incinta Institutului de Cercetari Stiintifice a Culturilor de Cimp ,,Selectia” din municipiul Balti a fost organizat seminarul regional cu genericul “Controlul integrat al daunatorilor” organizat de Asociatia Obsteasca ,,CUTEZATORUL” in colaborare cu Institutul CCC ,,Selectia”.

La seminar au participat 20 de fermieri si producatori agricoli din raionul Falesti, Glodeni, Riscani si 6 fermieri si antreprenori agricoli din raionul Noua Sulita, regiunea Cernauti, Ucraina.

Cu un cuvint introductiv si prezentarea raportului combaterea bolilor si daunatorilor in procesul producerii productiei ecologice cu folosirea preparatelor bio si rolul agriculturii conservative a raportat Victor Cimpoies, director executiv al AO „CUTEZATORUL”.

        Expertii seminarului au fost directorul institutului Mihai Taran doctorul in stiinte biologice care a comunicat despre structura, istoria si etapele parcurse a institutului in domeniul activitatii sale incepind cu anul 1944 pina in prezent, precum si rolul lui în acordarea asistentei si formularea recomandarilor pentru fermieri privind controlul integrat al daunatorilor.             

Mihail Vronschih  doctorul habilitat in agricultura, seful laboratorului "Protectia plantelor" la Institutul CCC "Selectia" a prezentat informatii detaliate despre infectiile, bolile culturilor de cimp, precum si metodele de combatere cu daunatori, consecintele principale ale implimentarii metodelor de combatere, pierderile provocate de maladiile nocive si metodele agrotehnice.   

       Dupa partea teoretica participantii au vizitat laboratorul Institutul CCC ,,Selectia” unde au fost prezentate metodele de creare a soiurilor si hibrizilor inalt productivi ai culturilor de cimp, rezistenti la boli, daunatori si factorii nefavorabili ai mediului, aparatajul de masurari si analiza a productiei agricole.    

 Evenimentul a fost organizat cu sustinerea Programului Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO) si Federatiei Nationale AGROinform.

Vezi poze