Home arrow Noutati arrow Masa rotunda cu membrele Cercului de Studiu a femeilor de afaceri din raionul Falesti
Masa rotunda cu membrele Cercului de Studiu a femeilor de afaceri din raionul Falesti Imprimare

   Pe data de 8 decembrie curent in incinta sediului „AO CUTEZATORUL” a fost organizata masa rotunda cu genericul „Rolul femeilor in dezvoltarea afacerilor in agricultura si a comunitatilor pe care le reprezinta", la care au participat 17 membre al Cercului de studiu a femeilor de afaceri in sectorul agrar .

Evenimentul a fost deschis de directorul executiv al „AO CUTEZATORUL” Victor Cimpoies care a salutat participantele la sedinta.

Cu comunicari utile a venit domnul Valeriu Motelica, conducatorul Gospodariei taranesti, doctor in stiinte agricole care a prezentat raportul „Rolul femeilor in dezvoltarea  afacerilor in sectorul agrar” mentionind ca in raionul Falesti femeile prelucreaza peste 3700 hectare de teren agricol, 70 ha de livada si vita de vie unde obtin rezultatele inalte, iar conducatoarea CAP „Itero Agro”, dna Zinaida Procopciuc din satul Iscalau obtine ani de ani cele mai inalte rezultate la producerea griului, floarei soarelui si sfeclei de zahar.  

      Raportul privind „Cum sa initiem si dezvoltam o afacere in agricultura” a vorbit domnul Grigore Negoita, jurist al Asociatiei Obstesti „CUTEZATORUL". Dlui a prezentat comunicari cu privire la problemele cu care se confrunta agentii economici privind arenda terenurilor agricole si cadrul legal de initiere a unei afaceri.   

   Chestiunea privind „Initierea si dezvoltarea afacerilor  in agricultura ecologica” a fost prezentata de directorul executiv al AO „CUTEZATORUL” Victor Cimpoies, informind participantele despre pozitia agriculturii ecologice si caile de parcurgere la initierea unei afaceri, pachetul de documente necesare pentru dezvoltarea afacerilor in agricultura ecologica.                              

  Masa rotunda a fost organizata de Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL”  in cadrul proiectului „Sporirea competivitatii sectorului agrar din Moldova ” cu suportul  Federatiei Nationale AGROinform.

Poza1Poza2