Home arrow Noutati arrow Conferinta ecologica la Manastirea Zabriceni
Conferinta ecologica la Manastirea Zabriceni Imprimare

Pe data de 19 decembrie 2017 in localul Manastirei „Nasterea Domnului” din satul Zabriceni, raionul Edinet,                              AO „CUTEZATORUL” a desfasurat conferinta „Agricultura ecologica si marketingul productiei agroalimentare ecologice – directii strategice de dezvoltare a Republicii Moldova”. La ea au participat 23 membri ai Cercului de studiu de fermieri si directorul executiv a Centrului Regional AGROinform Edinet, dna Tatiana Friniuc.

    Fermierii din Falesti au audiat rapoartele: „Agricultura ecologica in Republica Moldova, rezultatele schimbului de experienta intre fermierii ecologici moldoveni si georgieni in timpul vizitelor de studiu in Moldova si Georgia”, „Utilizarea elementelor de marketing la comercializarea productie agricole, inclusiv celei ecologice”, „Agricultura ecologica si marketingul productiei agroalimentare ecologice-directii strategice de dezvoltare a Republicii Moldova”, prezentate de directorul executiv al AO „CUTEZATORUL” Victor Cimpoies si expertul independent Iurie Senic.

       Pe linga rapoartele teoretice, prezentate de experti in domeniu, fermierii au efectuat o vizita pe terenurile agricole ale manastirii, certificate bio de trei ani la rind (Plante aromate-15 ha, nuci-5 ha, mere-3ha, 1 ha-zmeura, coacaza). Oaspetii au vizitat Statia de producere a biogazului si Sectia de producere a ceaiului ecologic, au savurat din bucatele ecologice gustoase, pregatite la manastire.

     Conferinta a fost organizata in cadrul proiectului „Sporirea competitivitatii sectorului agrar din Moldova”, finantat de Federatia Nationala AGROinform.

 

Poza1Poza2Poza3Poza4