Home arrow Noutati arrow Instruirea viitorilor membri ai Platformei Regionale pentru Dezvoltarea Agricola si Rurala.
Instruirea viitorilor membri ai Platformei Regionale pentru Dezvoltarea Agricola si Rurala. Imprimare

       

Poza1

  Pe data de 13-14 martie 2018,in orasul Falesti a fost desfasurat „Atelierul de Instruire pentru Constituirea Platformei Regionale de Dezvoltare Agricola si Rurala”, organizat de catre Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL”.

   La eveniment au participat 23 de reprezentanti ai Consiliului raional Falesti, primariilor Falesti, Sarata Veche, Horesti, Risipeni, asociatiilor de fermieri, ONG-urilor, ADR Nord, confederatia sindicatelor, OR AGROinform, Centrul Regional pentru Tineri s.a.

    In cadrul atelierului au fost audiate rapoartele “Strategia de Dezvoltare a Agricultorilor si Mediului Rural din Moldova 2014 - 2020”, „Conceptul de Dezvoltare Rurala ca impact pentru Bunastarea Populatiei” si „Rolul implicarii actorilor vizati in Dezvoltarea Rurala”, prezentate de moderatorul atelierului, doamna Rodica Garstea - specialist in dezvoltare organizationala la Federatia Nationala AGROinform.

Despre obiectivele, activitatile si rezultatele preconizate in cadrul proiectului “Facilitarea implicarii active a societatii civile in dialogul de politici agro-rurale” a informat directorul executiv, AO “CUTEZATORUL” Victor Cimpoies.

  In cadrul grupurilor de lucru, participantii la atelier au discutat si raspuns la intrebari  “CE”, “CUM” si “PENTRU CINE” va activa platforma regionala. Ei au identificat problemele cu care se confrunta populatia din mediul rural cit si solutionarea acestora

Evenimentul a fost organizat cu suportul Comisiei Uniunii Europene si Federatiei Nationale AGROinform.

  Vezi poze