Home arrow Noutati arrow "Ziua Cimpului" la loturile demonstrative ale SRL "Agro Popuros" din s. Marandeni.
"Ziua Cimpului" la loturile demonstrative ale SRL "Agro Popuros" din s. Marandeni. Imprimare
Poza1

Pe data de 17 mai 2018, Asociatia Obsteasca „CUTEZATORUL” in colaborare cu SRL „Agro Popuros ” a organizat si desfasurat „Ziua Cimpului” la loturile demonstrative privind utilizarea tehnologiilor agriculturii conservative pe terenurile agricole ale SRL „Agro Popuros ” din s. Marandeni, r-l Falesti.

Participantii la ziua cimpului au fost salutati de catre Victor Cimpoies, director executiv al AO „CUTEZATORUL” si Mihail Goncearenco, directorul SRL „Agro Popuros” din s. Marandeni, r-l Falesti.

            La eveniment au participat 19 fermieri si producatori  agricoli din r-l Falesti.

            In cadrul intilnirii a fost audiata informatia privind „Dezvoltarea culturii de griu si orz de toamna de pe loturile demonstrative cu utilizarea tehnologiilor conservative in conditiile anilor 2017-2018, in dependenta de prelucrarea solului”(conservativ sau obisnuit) si „Impactul temperaturilor ridicate si lipsei precipitatiilor din anul curent asupra dezvoltarii culturilor cerealiere de toamna (griu si orz)”, prezentate de catre catre Valeriu Pirau, agronomul-sef al SRL „Agro Popuros ” din s. Marandeni.

            „Ziua Cimpului” s-a incheiat cu intrebari si raspunsuri, discutii si recomandari acordate fermierilor de catre agronomul-sef..

            Evenimentul a fost organizat gratie proiectului de promovare a practicilor agroecologice în Republica Moldova, implementat de catre Federatia Agricultorilor din Moldova FARM, cu sustinerea financiara a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

Vezi poze